26
Mayıs
2024
Pazar
KARTAL - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Minik pehlivanlara madalya

Okulların yaz tatiline girmesine az bir zaman kaldı. Özellikle İlköğretim ve anaokullarında başlatılan eğitim sonu etkinlikleri ve gösterileri ilgiyle izleniyor.

Kartal-Soğanlık Çınar Çevre Sağlık Anaokulunun Kartal Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Sarayı’ndaki muhteşem müsameresini izlemeye gelenler minik öğrencilerin başarı ile sergilediği gösterileri ilgiyle izlediler. 06 yaş grubundaki ana okulu öğrencilerinin sahneye uyarladıkları Nasrettin Hoca, Mehmetçik canlandırması, gelin ağlatma,yemek pişirme,yöresel halk oyunlarını izleyenlere adeta parmak ısıttırdılar..

KOL BAĞLADILAR
Müsamerenin son gösterisi olan Yağlı Pehlivan Güreşlerinde kol bağlamadan önce bir birlerini halis zeytinyağı ile yağlayan  üç çift minik, pehlivan ağabeylerine taş çıkartırcasına kol bağladılar, peşrev çektiler. İlk defa kispet giyen ve yağlanan pehlivanlar, kıran kırana güreş attılar.

Yapılan eşleşme sonuncunda üç rakibini de tuşla mağlup eden Emre Büyük,1. olurken, Yahya Ensar Başdemir 2. Furkan Pehlivan’da 3. oldu.

Derece alan minik pehlivanların madalya ve ödüllerini Güreş Federasyonu Yağlı Güreş Yürütme Kurulu eski Başkanı Metin Başdemir, Milli Güreşçi Necmi Çebi ve Kartal Belediyesi eski Meclis üyesi Avukat Hüseyin Öztürk birlikte verdiler ve minik pehlivanlarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 

FETHİ SATICI-kenthaber
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 14:24:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?