22
Mayıs
2024
Çarşamba
KARTAL - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

O, artık Kartallı...

Henüz 2,5 aylık olmasına rağmen coğrafya uzmanı annesi Claudia, bilgisayar
programcısı olan babası Frederic Fadel ve 20 kişilik grupla Kartal’a gelen minik Lisa, başta Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar olmak üzere belediye çalışanlarının ilgi odağı oldu.

Aralarında Fransa Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Konut Sorumlusu Anne Grandguillot, Konut ve Sosyal Politika Araştırma Merkezi Başkanı Loic Aubree, mühendis, mimar, şehir plancısı, jeograf, sosyolog, iktisatçı ve öğretim görevlilerinden oluşan Avrupa Kent Düzenleme, Planlama Çalışmaları ve İşbirliği Derneği üyeleri, Başkan Arif Dağlar’a ziyarette bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Başkandan altın nazarlık

Belediye meclisinde kabul edilen konuk heyetle, karşılıklı işbirliği konularının görüşülmesi sırasında annesinin kucağında ağlayan bebeği fark eden başkan, minik kızı kucağına alarak şevkatle sevip sallamaya başlayınca bebeğin ağlaması kesildi. Başkana gülücükler dağıtan minik Lisa’nın bu hali heyettekileri hem şaşırtırken, hem de tebessüm ettirdi. Bebeğin sempatik ve sıcakkanlı olduğunu ifade eden başkan, bir altın nazarlık takarken “AB’li minik Lisa’yı, en küçük Kartal’lı hemşehrimiz ilan ediyorum. Lisa artık AB ile Kartal arasında dostluk ve işbirliği köprüsünün vazgeçilmez bir unsurudur.” diyerek kendisini Kartal’ın en küçük fahri hemşehrisi ilan etti.

Alkışlar arasında bebeğin annesine teslimi sırasında minik bebeğin yeniden
ağlaması gözlerden kaçmadı. Bebeğin güçlükle susturulmasından sonra konuk
heyet üyelerine belediyenin yeni logosunu verdi.

Özellikle Batı Avrupa ülkelerinde “şehir planlama” kavramı üzerinde expertiz
yürüten, proje tasarlayan, bu projelerin yurt dışında gerçekleştirilmesini sağlayan, yurt dışına uzmanları bir araya getirerek çalışma seferleri ve konferanslar düzenleyen heyet, Kartal’daki bazı arazileri gezdikten sonra şehircilik atölyesinde Kartal’la ilgili sinevizyon gösterisini izleyip planlar üzerinde incelemelerde bulundular.

Başkan Dağlar tarafından verilen yemeğin ardından heyet Kartal’a veda etti.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2005 Perşembe 11:05:10
Güncelleme :13 Mayıs 2005 Cuma 12:39:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?