19
Mayıs
2024
Pazar
KARTAL - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Ölüm korkusu eve kapattı

Kartal’da bir aile, kan davasının ardından gelen ölüm korkusu nedeniyle evden çıkamıyor. 4 çocuğu bulunan Yılmaz Ailesi’nin ihtiyaçlarını, ara sıra dışarıya çıkan anne Sinem Yılmaz karşılarken, Kartal Kaymakamı Dusun Ali Şahin aileye yardım sözü verdi.

Alınan bilgiye göre, Yılmaz Yılmaz (44), amcaoğullarının Ardahan’daki kan davası nedeniyle yıllar önce İstanbul’a göç etti. Eşi ve 4 çocuğuyla birlikte Kartal’da bir gecekonduya yerleşen Yılmaz Yılmaz, ölüm korkusunu bir türlü aklından atamadı. Daha sonra psikolojisi bozulan ve eve kapanan Yılmaz Yılmaz, yaklaşık 4 yıldır dışarıya çıkamıyor. Yılmaz Ailesi’nin günlük ihtiyaçlarını, ara sıra dışarıya çıkan anne Sinem Yılmaz karşılıyor.

Sinem Yılmaz da alışveriş için dışarıya çıkarken büyük tedirginlik yaşadığını söyledi. Sinem Yılmaz, elektriği ve suyu olmayan gecekonduda, zorluklar içinde yaşadıklarını belirterek, "Eşimin amcaoğullarının bir kan davası meselesi olmuş. Eşim de bu yüzden evden çıkmıyor. Ben bazen dışarıya çıkarak ihtiyaçlarımızı gidermeye çalışıyorum" dedi.

Yılmaz Ailesi’nin çocukları Kader (7), Nurtekin (10), Serdal (17) ve Erdal (19) da yaşanan durumdan olumsuz etkilenmiş. Sinem Yılmaz, oğlu Erdal’ın bir haksızlık sonucu cezaevine düştüğünü söyledi.

Kader Yılmaz ise, "Dışarı oyun oynamaya çıktığım zaman, kan davası yüzünden beni dövüyorlar. Korkuyorum" diye konuştu. Aile, ölüm korkusu nedeniyle dışarıya gönderemedikleri kızları Kader ve Nurtekin’i de dün okula kaydetti.

4 yıldır evden dışarıya adım atmayan Yılmaz Yılmaz, yetkililerden yardım beklediklerini söyledi. Israrlar üzerinde odasından çıkan Yılmaz Yılmaz, evin salonuna kadar geldi. Bir süre salonda kalan Yılmaz, daha sonra tekrar odasına döndü.

Kartal Kaymakamı Dursun Ali Şahin, aileye destek olmak amacıyla Kartal’da bulunan gecekonduya geldi. "Eskiden meydana gelen kan davası yüzünden aile dışarıya çıkmıyor. 4 yıldır evden dışarıya çıkmıyorlar" diyen Şahin, aileye maddi yardım sözü verdi.

Yılmaz Ailesi’nin bir komşusu ise, "Bu aile dışarıya çıkmıyor. Sadece ailenin hanımıyla görüşüyoruz. O da evin ihtiyaçlarını almak için dışarıya çıkıyor. Bunun dışında dışarıya hiç çıkmıyorlar" diye konuştu.

istanbul
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2004 Salı 09:38:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?