18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARTAL - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Onlar, başkana çocukluğunu yaşattı

Kartal’da yaşayan 1000 civarındaki kimsesiz ve yetim ilkokul öğrencisi, Kartal Belediyesi’nce düzenlenen bir etkinlikle, Tatilya Eğlence Dünyası’nda gönüllerince bir gün geçirdiler. Belediye önünde oluşturulan 20 otobüslük konvoya eşiyle katılan Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar,
çocuklarla birlikte otobüste yolculuk yaptı.

Eğlenceye erken başlayan çocuklar, yol boyunca şarkılar söyleyip birbirleriyle şakalaştılar. Çocukların manevi anne ve babalığını üstlenen başkan Dağlar ve eşi, onların her türlü sorunlarıyla ilgilenip isteklerini yerine getirmeye çalıştılar. İlçe Başkanı Hasan Altuntaş ve eşinin de katıldığı Tatilya gezisinde eğlence gün boyunca devam etti.

Çocuklarla beraber oyunlar oynayan kaydırak, hızlı tren ve çarpışan otolara binen Başkan Dağlar geziyle ilgili olarak “Çocuklarla vakit geçirmek ve bir gün de olsa yoğun iş temposundan uzak kalmak bütün yorgunluklarımı unutturdu.

Umuyorum ki, bu gezi amacına ulaşır ve yavrularımız da öksüz ve kimsesiz olmadıklarını, onlar için çarpan sıcak yürekler olduğunu anlarlar. Ben ve eşim, kendimizi çocukların manevi ailesi olarak görüyoruz. Bu geziyle onlara sahipsiz olmadıklarını, tüm varlığımızla daima onların yanında olacağımızı bilmelerini istiyoruz. Bundan sonra da yavrularımızla bir arada olmayı ve
onlara aile sıcaklığını yaşatacak başka etkinliklerde sunmayı planlıyoruz”
dedi.

Geziye katılan çocuklar, eğlencenin yanı sıra manevi aileleriyle birlikte yemek yiyip eğlendiler. Gezinin sonunda çocuklara yap-boz ve değişik oyun takımları ile çeşitli hikaye kitapları dağıtıldı.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2005 Salı 11:14:13
Güncelleme :12 Mayıs 2005 Perşembe 10:34:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?