27
Mayıs
2024
Pazertesi
KARTAL - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Samandıra güreşleri tarihe geçti

Samandıra Belediye Başkanı Yusuf Büyük’ün her yıl himayelerinde yapılan ve Kırkpınar Yalı Pehlivan Güreşlerini aratmayan Samandıra Yağlı Pehlivan Güreşleri adeta Samandıra’nın şanlı tarihine geçmişti.

Samandıra’nın spor sever Belediye Başkanı Yusuf Büyük, Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde iki defa altın kemer kazanmış Karamürselli Ahmet Taşçı’nın yanı sıra Recep Kara,Şaban Yılmaz,Ekrem Yavuz,Gökhan Arıcı,Şaban Donat,Kenan Şimşek;Vedat Ergin,Çino Mehmet,Şükrü Kazan,Ziya ve Eyüp ünlü kardeşler,Aydın Bolatçı,Ahmet Doğu,İrfan Şen,Mükerrem Kıyı gibi Türkiye Başpehlivanlarını Samandıra Er Meydanında kıran kırana güreştirmişti.

BAŞARI İLE GERÇEKLEŞTİRMİŞTİ

Samandıra Belediye Başkanı Yusuf Büyük, beş yıllık görev süresi içersinde Türk Sporuna ve sporcusuna sınırsız destek ve katkıda bulunmuş, Uzakdoğu sporlarında Samandıra’dan Dünya ve Avrupa Şampiyonu olmuş sporcular yetiştirmişti. Özellikle Ata sporumuz Yağlı Pehlivan Güreşlerini çok seven Samandıra Belediye Başkanı Yusuf Büyük hiçbir fedakârlıktan kaçmamış, Samandıra Yağlı Pehlivan Güreşlerini başarı ile gerçekleştirmişti. Spor alanına konulan DEVASA Tribünlerde güreşleri heyecanla izleyen seyircileri etli pilav, ayran ve tatlı ikramı yapmıştı.

Bakalım 26 Haziran’da Sancaktepe Belediyesi’nin düzenleyeceği yağlı pehlivan güreşleri Samandıra Yağlı Pehlivan Güreşlerini aratacakmı?
 

FETHİ SATICI-kenthaber
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 15:27:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?