19
Mayıs
2024
Pazar
KARTAL - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

'Spor'a önem vereceğiz'

“Spor ‘da ayırım yapmayacağız” diyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kartal İlçe Başkanı Yüksel Çiftçi, “ Bende sporun içinden geldim spor kulüplerimizin ve sporcularımızın sorunlarını yakından bilen bir spor adamı olarak Kartal’da sporun bireylere yayılması için gereken ne ise yapılacak. CHP yerel iktidarında Türk sporuna ve sporcusuna önem vereceğiz” dedi.

SİYAH KUŞAKLI KARATECİ

Öğrencilik ve gençlik yıllarında Uzakdoğu sporları yaptığı bilinen ve Siyah Kuşak 1. Dan sahibi olan CHP Kartal İlçe Başkanı Yüksel Çiftçi, CHP yerel iktidarında Kartal’ın belediye hizmetleri noktasında merkezi olacağını belirterek, “ Daha öncede ifade etmiştim Kartal belediye hizmetlerinde olduğu gibi sporun da merkezi olacak. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “ Sağlam Kafa, sağlam vücutta bulunur” mantığı ile hareket ederek sporu katkı sağlama çalışması başlattık. Kartal Belediye Başkanımız Sayın Opr.Dr. Altınok Öz, Türk sporuna sporcu ve yönetici olarak hizmet etmiş,katkı sunmuş ve spor kulübü Başkanlığı yapmış Mimar Sayın Kubilay Köse ve Kartal Amatör Spor Kulüpleri kurucu Başkanı ve (KASK) Türkiye Futbol Federasyonu Temsilcisi Sayın Adnan Balcı’ yı Danışmanlık görevine atamıştır. Kartal nüfus ve sporcu potansiyeli açısından kaynağı BOL bir ilçemizdir. Futbolun yanı sıra salon sporlarına ağırlık vermek istiyoruz. Bu arada Güreş ve Uzakdoğu sporlarıda gündemimizde” diye konuştu.

KİTLELERE YANSITALACAK
Baharın gelmesi ile birlikte spor organizasyonların yapılması noktasında ön çalışmaların başlatılma aşamasına geldiğini kaydeden Kartal’ın sporcu CHP İlçe Başkanı Yüksel Çiftçi,” Sağlıklı bir neslin yetişmesi için tabi’i ki spor yapılmalı ve spor Kartal İlçemizde kitlelere yansıtılmalı diye düşünüyorum. Mevsim itibariyle Atletizm, Yüzme yarışları, Bisiklet yarışları,Karakucak ve ya Yağlı Pehlivan Güreşleri yapılabilir. Yıllardan beri Kartal’da Yağlı ve Karakucak Güreşleri yapılmamakta. Bu arada sosyal ve kültürel Aktiviteler de yapılacak” ifadesini kullandı.

Çiftçi, Atatürk’e “ Ben Güreşirken Yüce Türk Milletinin şerefini ve onurunu düşünürüm” diyen Cihan Pehlivanı Kurtdereli’li gibi düşünen sporcuların Kartal’da yetiştirileceğini de sözlerine ekledi.

FETHİ SATICI-kenthaber
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2009 Pazar 15:30:02
Güncelleme :12 Nisan 2009 Pazar 15:43:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?