19
Mayıs
2024
Pazar
KARTAL - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

'Stratejiyi iyi kuramadık'

29 Mart Yerel Seçimlerinde AK Parti’den Kartal Belediye Başkanı gösterilen Bekir Kılıç, kesin kazanılacak bir seçimi kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını söyledi. Yaklaşık 8 bin oy farkı ile Kartal’da seçim kaybedilmesini değerlendiren AK Parti Kartal Belediyesi Başkan Adayı Bekir Kılıç, seçimden sonra ilk defa yapmış olduğu açıklamalarla suskunluğunu bozdu.
Sayın Kılıç,AK Parti neden Kartal’da seçimi kaybetti? Şeklindeki sorumuzu şöyle yanıtladı:

“Evet Kartal’da seçimi niye kaybettik? Bunun birçok nedeni var. Kartal’da Strateji’yi iyi kuramadık. CHP burada yerel seçimi genel seçim havasına sokmaya çalıştı. Genel seçim havasına sokulduğu zamanda ekonomik krize girildiği ve bir takım sıkıntıların yaşandığı bir dönemde yapılan yerel seçimde oy kaybımız oldu. Rakiplerimizin bunu genel seçim havasına sokma çabalarına biz iyi yanıt veremedik ve yerel seçim genel seçim havasında geçti. Biz Kartal’da projelerimizi konuşurken, Kartal’da sokak sokak gezerek yapacaklarımızı anlatırken, her mahalle ile ilgili yapacaklarımızı konuşurken rakip partilerin hiç biri buna değinmediler. Kartal halkı Sayın Altınok Öz’ün açıkladığı bir tek projesini hatırlayorlarmı? Sadece basından öğrendiğime göre sadece kent meydanına İnternet bağlantıları kuracağını okudum. Onun dışında bir tek projesini okumadım” dedi.

HEDEFİMİZ BELLİYDİ
Kılıç, konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Hâlbuki bizim,20 mahalle 2152 sokakla ilgili bir hazırlığımız vardı. Hedefimiz belliydi, idaalerlerimiz yüksekti. Dolayısıyla biz bunu halka anlatamadık. Seçmende bunu bir genel seçim havasında değerlendirdi ve Kartal’da güven kaybettik. Adaylığım açıklanandık tan seçim arasındaki süre 70 gündü. 70 gün içersinde Kartal’la ilgili projelerimizi anlatırken birçok olumsuzluklar oldu. Ülkede yaşanan sıkıntı, ekonomik kriz, rakiplerin ve medyanın zorlaması ile genel seçim havasına yansıtılması tabii ki Kartal’da seçimi kaybetmemize neden oldu.

SİNERJİ OLUŞTURULAMADI
Diğer önemli bir konuda şu; Kartal’ta beş yıl boyunca maalesef belediyemiz halkla bütünleşememiş, halka iletişim kuramamış hiçbir şekilde.Bu sadece belediyede değil AK Parti Kartal İlçesi’ de böyle.Hem belediyemiz hem ilçe yöneticilerimiz beş yıl boyunca halkın arasına inmemişler.Seçim çalışmalarımız sırasında gittiğimiz her yerde “Sizleri beş yılda bir mi göreceğiz?” şeklinde bize soru sordular.Halk beş yılda bir görünenleri bu şekilde cezalandırıyor.Her nekadar bu olumsuzlukları toparlamaya çaba sarf ettikse süre kısa olduğundan bunda Muvaffak olamadık.Yaklaşık 93 bin oy almıştık..CHP ile aramızda tam 8 bin oy var ki var.Bu kapatılmayacak bir oy onanı değildi.Bu süre içersinde bir sinerji oluşturamadık.Yani belediye yönetimi,ilçe yönetimi ve aday sinerji ortaya koyamadı” diye konuştu.

SEÇMEN İKAZ ETTİ
Halbuki bir sinerji ortaya koyabilseydik beraber toplumun içine girseydik dolayısıyla iyi bir sonuç alınabilirdi. AK Parti Kartal İlçesi ve Seçim Koordinasyon Merkezi Arif Dağlar’ın adaylığı üzerine bina edilmişti. Arif beye göre bir ilçe yönetimi ve ona göre bir SKM. Yönetimi kurulmuş. Aday olduğumuzda hiçbir değişikliğe gitmedik. Hatalarımızdan bir taneside buydu. Hataları da alt alta koyunca seçmende bizi ikaz etti. Seçimin kaybedilmesinde kendini sorumlu hissedenler mutlaka üzerine düşeni yapacaktır.” İfadesini kullandı. Kılıç, yarın seçim yapılacakmış gibi çalışmalarını sürdürdüklerini de sözlerine ekledi.

 

Fethi Satıcı-Kenthaber
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2009 Pazartesi 15:19:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cavuş IP: 78.189.28.xxx Tarih : 8.06.2009 22:57:54

Sayın Bekir Kılıc"a gecmiş olsun dileklerimi iletiyorum siyasi görüşüm cok cok farklı ama Katal CHP"nin zaten kalesi idi bir halk"a sorsanız bu konu acıklıya cıkar 3 dönem milli görüş almıştı ama Kartal kalesi tekrar fetedildi bence akp birzda projelerden oy kaybetti bir kere ilk sırada Kartal merkez semt pazarı kaldıralacaktı yani bu pazar esnafından Kartal"da oturanlar bence akp ye bu yüzden oy vermedi,Aynı şekilde Maltebe ilcesi,Semt pazarları kaldırılmasıkn gariban pazar esnafının ekmeyi ile oynanmasın.