24
Mayıs
2024
Cuma
KARTAL - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Sünnet çocukları doyasıya eğlendi

Kartal Belediyesi büyük bir organizasyona imza atarak; gerek sünnet çocukları, gerekse ÖSYM Sınavı’na girecek öğrencilere, 18 Haziran'da Kartal Meydanı’nda sahne alacak olan Mustafa SANDAL’ın konseriyle moral verecek.


Kartal Belediyesi’nce her yıl düzenlenen ve artık gelenekselleştirilen sünnet şöleni kapsamında bu yıl 600 çocuk sünnet ettiriliyor. Günler öncesinden hazırlıklara başlanılan ve sünnet çocuklarına yaşamları boyunca unutamayacakları, her zaman tebessüm ve sevinçle hatırlayacakları, zengin bir program hazırlamayı amaçlayan Kartal Belediyesi, sünnet programını bir dizi etkinlikle başlattı.

Kartal Belediyesi, bu yıl sünnet organizasyonuyla 600 çocuğu tepeden tırnağa giydirdi. Sünnet olacak çocuklar, Belediye Başkanı Arif DAĞLAR tarafından belediye binası önünden Tatilya’ya uğurlandılar. Başkan DAĞLAR, yaptığı kısa konuşmada; geleceğin yöneticileri, devlet adamları, sporcuları, doktorları, emekçileri olacak çocuklara, hayatlarındaki en önemli mihenk taşlarından biri olan sünnetleri öncesinde dolu ve neşeli vakit geçirmeleri için hiç bir fedakarlıktan kaçınmadan dopdolu bir program hazırladıklarını, çocukların gittikleri eğlence merkezinde gönüllerince vakit geçirmeleri dileğinde bulundu. Aileleriyle birlikte 10 otobüslük bir konvoyla hareket eden çocuklar, önce Eyüp Sultan Camiini ziyaret ettiler.

Cami ziyareti ve hocanın kendileri için yaptığı duaların ardından yola çıkan çocuklar, gün
boyunca Tatilya’da doyasıya eğlendiler. Dönme dolap, atlı karınca, alabora, kano, hızlı tren ve diğer eğlence araçlarından inmek bilmeyen çocuklar, belediyenin kendileri için hazırladığı kumanyaları yiyip meyve sularını içerek yorgunluklarını attılar. Hiç bıkmadan gün boyu eğlenen çocuklar, akşam üzeri yine otobüslere binerek Kartal’a döndüler.

Sünnet organizasyonu, 18 Mayıs 2005 Cumartesi günü Saat:19.00’da sünnet çocuklarının toplu halde, belediye önünden Başkan Arif DAĞLAR ve belediye yöneticileriyle birlikte Kartal Meydanına, belediyenin Mehteran Bölüğü ile marşlar eşliğinde yürüyüşü ile devam edecek ve Kartal Meydanı’ndaki dev sahnede Saat:21.00’da çocuklar için bir konser verecek olan pop müziğin dev ismi Mustafa SANDAL’ın konseriyle şölen sona erecek.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2005 Cumartesi 12:21:20
Güncelleme :24 Haziran 2005 Cuma 18:25:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?