18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARTAL - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Tiyatroculardan protesto

Kartal Sanat Tiyatrosu çalışanları, tiyatrolarının kanunsuz bir şekilde yıkılacağını iddia ederek, eylem yaptı.

Depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkım kararı verilen Kartal Sanat Tiyatrosu çalışanlarının eylemine, CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek, tiyatrocu Hadi Çaman da destek verdi.

Grup adına açıklama yapan Kartal Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Nihat Nadi Ülger, "1999 depreminden sonra 2001 yılında kiralanan tiyatromuz ile ilgili olarak 16 Aralık 2004 tarihinde tahliye emri gönderildi.

Binanın 4 gün içinde boşaltılması tebliğ edildi. Biz burada çocuklarımıza geleceğe yönelik bir ışık göstermek amacıyla tiyatro oyunları sergiliyoruz. Anlamadığımız bir şekilde bize bir tebligat gönderilerek, burayı 4 gün içinde boşaltmamız istendi. Ayrıca bize herhangi bir yer de gösterilmedi" dedi. Binanın elektriklerinin de kesildiğini belirten Ülger, "Elektriklerimiz olmadığı için gaz lambalarıyla oyunlarımızı sergilemeye çalışıyoruz. Çocuklara verilen tiyatro eğitimi de zor koşullardan dolayı oldukça uzun sürüyor" diye konuştu.

Daha sonra bir konuşma yapan CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek de, "AB sürecinde yeni pencereler açıyoruz. Bu sergileri sanat alanında da açmalıyız. 1999 depreminden sonra kiraya verilen bu binanın, depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle boşaltılmasını anlamaya çalışıyoruz. Binanın boşaltılması istenen tarihten önce, bu ayında kira ödemelerini yapmış durumdalar. Kendilerine herhangi bir yer gösterilmemiş" ifadelerini kullandı.
Bu sırada İstanbul Valisi Muammer Güler ile Berhan Şimşek tiyatro hakkında bir telefon görüşmesi yaptı. Görüşmenin ardından Berhan Şimşek, belli bir zaman daha tiyatroda hizmet verileceğini ve kendilerine bir yer gösterileceğini söyledi.

İSTANBUL (İHA) -
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2004 Salı 10:33:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?