18
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜÇÜKÇEKMECE - İSTANBUL
Belediye Sayfaları
Köy Sayfaları

75 mülteci ahırda yakalandı

İstanbul’da insan ticareti yaptıkları belirlenen bir şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda 2’si yabancı uyruklu 3 organizatör yakalandı.

Operasyonda, çoğunluğu Afganistan uyruklu 75 mülteci ise Küçükçekmece Kayabaşı mevkiinde bulunan bir ahırda gizlenmiş vaziyette yakalandı. Olay, Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne gelen bir ihbar üzerine ortaya çıktı.

İhbarda, insan ticareti yapan bir şebekenin yabancı uyruklu kişileri para karşılığında Türkiye üzerinden bir Avrupa ülkesine götürmek üzere faaliyet içerisinde oldukları belirtildi. Bunun üzerine harekete geçen emniyet birimleri, şebeke üyelerini takibe aldı. Operasyon, Küçükçekmece Kayabaşı mevkiinde gerçekleştirildi.

Polis, mültecileri Kayabaşı Çamlık mevkiinde bulunan bir ahırda gizlenmiş vaziyette buldu. Mülteciler daha sonra otobüslere bindirilerek Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Soruşturma kapsamında şebeke lideri olduğu ileri sürülen 2’si yabancı uyruklu 3 organizatör ise düzenlenen ikinci bir operasyonda gözaltına alındı.

Şebeke üyelerinin, mültecilerden kişi başına 4 ile 5 bin dolar arasında para aldıkları ve bunun karşılığında bu kişileri Türkiye üzerinden Yunanistan’a getirmeyi vaad ettikleri belirlendi. İllegal yollarla Anadolu’nun değişik bölgelerinden geçirilerek Türkiye’ye getirildiği, buradan da kamyon kasaları içerisinde İstanbul’a sevk edildiği tespit edildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 3 organizatör, bugün Küçükçekmece Adliyesi’ne sevk edildi. Mülteciler ise sınırdışı edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2005 Perşembe 15:31:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?