19
Mayıs
2024
Pazar
KÜÇÜKÇEKMECE - İSTANBUL
Belediye Sayfaları
Köy Sayfaları

Başakşehir Lisesi'nden itiraz

Milli Eğitim Bakanlığı Okul İçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Daire Başkanlığı tarafından organize edilen ve 8 lise takımının katıldığı Küçükler Bayan Futbol Grup müsabakalarının fikstür çekimi yapıldı.

11-13 Şubat tarihleri arasında Kuşadası Belediyesi Spor Tesisleri'nde gerçekleştirilecek olan grup maçlarının fikstür çekimi sırasında maçların tek maç eleme sistemiyle oynanması okul takımlarının yöneticilerinin tepkisiyle karşılaştı. Uzak şehirlerden geldiklerini ve bir maçta yenilmeleri durumunda tekrar geriye dönmek zorunda kalacaklarını belirten yöneticiler, "Bayan futbolunu geliştirmek için uğraşırken, herkesin hayalini bir maçta bitiriyorlar. Ayrıca, yapılan onca masrafta çabası şeklinde" tepki gösterdiler.

Kuşadası Belediyesi Spor Tesisleri'nde 4 gün sürecek olan küçükler bayan futbol grup müsabakalarına İstanbul Başakşehir Küçükçekmece Lisesi, Manisa Turgutlu Lisesi, Uşak Banaz Şehit Tuncay Durmuş Lisesi, Aksaray Kamber Demir Lisesi, Ankara Çankaya Bahçelievler Lisesi, Antalya Muratpaşa Hacı Dudu Mehmet Gebiş Lisesi, Balıkesir Adnan Menderes Lisesi ve Eskişehir Odun Pazarı Süleyman Çakır Lisesi katılıyor.

İstanbul Başakşehir Küçükçekmece Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Mehmet Altun ise, "Bayan futbolunu geliştirmek istiyoruz. Bunula ilgili çalışmalarımız var üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Biz İstanbul'dan geliyoruz yol ve konaklama giderlerimiz var. Bir maç oynayıp geri dönme şansımız var. En kötü ihtimalle bin veya bin 500 TL giderimiz olacak. Bu paralar boºa gitmiº olacak. Biz ö?rencilerimize spor yapt?r?yoruz. Spor tek maç ile olmuyor. Eğer tek maçta yenilirsek belki seneye getirecek çocuk bulamayacağız.. Ailelerinden zor izin alıyoruz. Tek maç olayı hem bizim için hem de bayan sporunun geliºmesi için kötü bir durum" diye konuştu.

Bu arada, Kuşadası Öğretmenevi'nde yapılan fikstür çekimi sonucu ilk gün Antalya Muratpaşa Hacı Dudu Mehmet Gebı Lisesi-Aksaray Kamber Demir Lisesi, Eskişehir Odun Pazarı Süleyman Çakır Lisesi-Manisa Turgutlu Lisesi, Uşak Banaz Şehit Tuncay Durmuş Lisesi-Ankara Çankaya Bahçelievler Lisesi, Balıkesir Adnan Menderes Lisesi-İstanbul Başakşehir Küçükçekmece Lisesi takımları karşı karşıya gelecek. Tek maç eleme sistemiyle oynanacak karşılaşmalar sonucu galipler ertesi gün bir araya gelecek ve finale çıkan takımlar belli olacak. Final maçı ise 13 Şubat saat 11.00'de Kuşadası Belediyesi spor tesislerinde yapılacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2009 Cuma 20:52:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?