18
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜÇÜKÇEKMECE - İSTANBUL
Belediye Sayfaları
Köy Sayfaları

Bozdurmak için verdiği parayı alıp kaçtılar

Küçükçekmece’deki bir üst geçitte bulunan seyyar satıcıdan saat almak için 100 Euro’yu bozdurmak üzere yanına yaklaşan kimliği belirsiz şahıslara veren bir kadın, parayı alarak kaçan şahısların peşinden koştuğu sırada yere düşerek yaralandı.

Olay, Küçükçekmece Cennet Mahallesi’nde E-5 üzerinde bulunan üst geçitte meydana geldi. Üst geçitten saat almak için yanındaki 100 Euro’yu çıkaran hostes ve organizatörlük yaptığı öğrenilen Nuray Akgün (42), dolandırıcıların kurbanı oldu.

Saatçinin yanına gelen bir başka kişi tarafından 100 Euro’su bozdurulmak için alınan Nuray Akgün, parayı alıp taksiye binen hırsızların peşinden koştu. Bu sırada saatçi de hızlı bir şekilde otomobile binerek uzaklaşmaya çalışırken otomobilin penceresinden tutmaya çalışan Akgün, yere düşerek yaralandı. Nuray Akgün, Özel Ataköy Hastanesi’ne kaldırıldı. Şahıslar ise 34 ZG 9099 plakalı siyah Nissan marka bir araçla olay yerinden uzaklaştı.

Olay sırasında Akgün’ün yanında bulunan annesi Nezahat Kaya, kızının üst geçit üzerinde saat almak için durduğunu ve beğendiği saati almak için yanındaki 100 Euro’yu çıkardığı sırada yanlarına bir başka kişinin gelerek "Parayı bozduralım" dediğini söyledi. Daha sonra parayı alan şahsın uzaklaştığını belirten Kaya, peşinden giden Akgün’ü uyardığını, gitmemesini söylediğini kaydetti.

Olayda yaralanan Akgün ise "Yanıma gelen şahsa 100 Euro’yu bozdurmak için verdim. Kendileri ’bozabiliriz’ dediler. Parayı aldıktan sonra köprüden aşağıya yöneldiklerini gördüm ve peşinden gittim. Toplam 3 kişiydiler, araca binerek uzaklaştılar. Bu sırada aracın penceresinden tuttum ve yere düşerek yaralandım" dedi.
Gözyaşları içinde olayı anlatan Nuray Akgün, kapkaç ve dolandırıcılık olaylarına karşı çocuklarını sık sık uyardığını belirterek, bütün vatandaşların da hırsızlara ve kapkaççılara karşı dikkatli olmalarını istedi.

Öte yandan olayı polise bildiren Ali İnci ise üst geçitte bu tip olayların sık sık yaşandığını ifade ederek, "Polisi arıyoruz, ancak polis geldiğinde şahıslar hemen kaçıyorlar" diyerek kadının yaşadığı olayı anlattı. Hastanede tedavi edilen Nuray Akgün’ın bacağının alçıya alındığı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2005 Perşembe 14:53:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?