18
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜÇÜKÇEKMECE - İSTANBUL
Belediye Sayfaları
Köy Sayfaları

Bu merkez, 'Yaşama Sevinci' veriyor

Küçükçekmece Belediyesi tarafından kurulan "Yaşama Sevinci Merkezi", ilçede yaşayan ihtiyaç sahibi insanlara giysi dağıtıyor. Bu merkezden elbise almak isteyenlerin öncelikle, Belediyedeki Beyaz Masa’ya uğramaları gerekiyor.

Küçükçekmece Belediyesi tarafından Sefaköy Tevfikbey Mahallesi’nde kurulan Yaşama Sevinci Merkezi, her gün yüzlerce kişiye giysi yardımı yapılıyor. Merkez, yardımsever vatandaşlarla bütünleşerek çalışmalarını yürütüyor. Yardımsever işadamlarının gönderdiği elbise ve ayakkabıların yanında, vatandaşların gönderdiği kullanılmayan elbiseler de değerlendiriliyor. Bu merkezde toplanan 2. el elbiseler, ilk önce bu merkezin çamaşırhanesinde yıkanıyor. Yıkanan ve kurutulan elbiseler, daha sonra ütülenerek raflara diziliyor.

Küçükçekmece Belediyesi’ne başvuran ve Beyaz Masa’ya kayıt yaptıran ihtiyaç sahibi vatandaşlar, belediyeye ait araçlarla Yaşama Sevinci Merkezi’ne götürülüyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlar, burada, küçükler, erkekler ve kadınlar olmak üzere 3 bölümdeki elbiselerden kendilerine uygun olanları seçerek alıyor. Merkezde, küçükten büyüğe her beden elbise bulunuyor ve her yaşta insanlar bu yardımdan yararlanabiliyor. Fakir vatandaşlara yardım olarak; kazaktan, çoraba, pantolondan, gömleğe, hatta maddi durumu iyi olmayan gelin adayları için gelinlik bile veriliyor.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Yaşama Sevinci Merkezi’ni ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, duyarlı her vatandaşın böyle kurumlara yardım etmesi gerektiğini söyledi. İhtiyaç sahiplerine yardımı amaçladıklarını belirten Yeniay, "Onların ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Bunu bir nebze olsun karşılayabilirsek inanın çok mutlu olacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2005 Çarşamba 15:40:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?