19
Mayıs
2024
Pazar
KÜÇÜKÇEKMECE - İSTANBUL
Belediye Sayfaları
Köy Sayfaları

Bu proje iş sahibi yapacak

Küçükçekmece Belediyesi. İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİP) ile yürütülen ortak çalışma sonucu açılan “Mesleki Eğitim Kursları”, gençlere hem meslek edinme hem de iş bulma imkânı sunuyor.

 

İŞSİZLİK ARTIK KADER DEĞİL

 

Ekonomik krizin de tetiklediği ve piyasalardaki likidite akışının dar boğaza girmesiyle üst noktalara ulaşan işsizlik tehlikesi, bundan sonra Küçükçekmecelilerin kabusu olmayacak.

 

Sosyal değişim kapsamında bugüne kadar ilçe halkı için açılan onlarca meslek edindirme kurslarına bir yenisi ekleniyor. Küçükçekmece Belediye ve İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri’nin (İTKİP) ortaklaşa girişimi sonucu açılan Mesleki Eğitim Kursları için başvurular alınmaya başlandı.

 

Konfeksiyon sektöründe çalıştırılmak üzere yetiştirilecek kursiyerler, ücretsiz olarak devam edecekleri eğitimlerin sonunda işe yerleştirilecekler. Overlok, reçme ve makine dalında eğitim verilecek kursiyerlere eğitim sonunda sertifika verilecek.

 

Adayların yapması gereken tek şey, Küçükçekmece Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü bünyesindeki İstihdam Masası’na başvurmak.

 

Kayıt işlemlerinin ardından kurs başlangıç tarihi hakkında bilgilendirilecek olan adaylar, meslek edinme yolunda da ilk adımı atmış olacaklar.

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2009 Cuma 16:05:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?