23
Mayıs
2024
Perşembe
KÜÇÜKÇEKMECE - İSTANBUL
Belediye Sayfaları
Köy Sayfaları

Çete operasyonunda çatışma: 1 ölü

Küçükçekmece’de "gasp, cinayet ve adam yaralama" olaylarına karışan bir şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda çatışma çıktı. Polis ile şebeke üyeleri arasında çıkan çatışmada 1 şebeke üyesi öldü. Operasyonda 1’e yaralı 3 kişi gözaltına alınırken, olayda kullanılan 2 adet silah da inceleme altına alındı.

Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, operasyon, hedef isim olan ve şebeke elebaşı olduğu ileri sürülen Mikail Zor ve adamlarının yakalanmasına yönelik gerçekleştirildi. Polis, şahısların yakalanması için geniş bir soruşturma başlattı.

Yapılan incelemelerde çetenin, Ümraniye’de faaliyet gösterdiği ve Küçükçekmece Halkalı 2. Etap’ta bulunan örgüt evinde gizlendikleri ortaya çıktı. Organize Suçlar polisi, uzun bir takibin ardından operasyon için örgüt evinin önünde Terörle Mücadele polisleriyle birlikte geniş güvenlik önlemleri aldı.

Sabaha karşı başlatılan operasyonda teslim olmayan şebeke üyeleriyle polis arasında çatışma çıktı. Örgüt evinden ilk çıkan Hakan Bektaş, silahını polise doğrulttu. Bu esnada polis, Bektaş’ı göğsünden vurdu. Süren çatışmada Bektaş göğsünden aldığı tek kurşunla yaşamını yitirdi. Yavuz Erkoç adlı çete üyesi ise aynı çatışmada yaralı olarak yakalandı. Operasyon sonucu yaralı Erkoç ile birlikte 3 kişi gözaltına alındı. Operasyonda olayda kullanıldığı tespit edilen 2 silah ele geçirildi.

Şebeke elebaşı olduğu öne sürülen Mikail Zor’un ise evde bulunmadığı için halen firarda olduğu belirtildi. Çatışmada yaralanan Erkoç’un, hastanedeki tedavisinin sürdüğü bildirildi. Zor ve adamlarının, bugüne kadar çok sayıda cinayet, gasp ve adam yaralama olaylarına karıştıkları ve bu nedenle arandıkları belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2005 Salı 14:55:31
Güncelleme :19 Nisan 2005 Salı 14:57:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?