19
Mayıs
2024
Pazar
KÜÇÜKÇEKMECE - İSTANBUL
Belediye Sayfaları
Köy Sayfaları

Ecevit Küçükçekmece'de halkla buluştu

DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit, Küçükçekmece Belediye Başkanı Halidun Özbatur'u makamında ziyaret etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Masum Türker, ilçe belediye başkan adayları ve çok sayıda partili, Ecevit'e eşlik etti. Ziyaretin ardından halka seslenen Bülent Ecevit'in, konuşmakta ve yürümekte zaman zaman zorlandığı gözlendi.
İstanbul'un sorunlarının büyük olduğuna dikkat çeken Bülent Ecevit, "Bizim başkan adayımızın kazanmasıyla, bu sorunlar en kısa sürede çözülecek. Bu seçimlere girerken bize onur veren bir durum da çok sayıda hanım adayımızın olmasıdır. Şimdiden hanım adaylarımıza başarılar diliyoruz" dedi.
Konuşmasında Büyükşehir başkan adayı Masum Türker'i anlatan Ecevit, "Masum Türker'i, hükümetimizin son döneminde bakan yaptık. Türker ile otururken çok sayıda işadamı 'Elinizde bu kadar iyi ekonomist bulunmaktaydı da neden Amerikalar'dan çözüm aradınız' diye sordu. Sizler oyunuzu Masum Türker'e verin ki her şey daha güzel olsun" diye konuştu.
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün bir esnaf ziyareti sırasında başına gelen olaya değinen Ecevit, "Gül'ün, bir bayanla tartışması esnasında, oyunu AK Parti'ye vermeyeceğini söylemesi üzerine Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül de, 'O zaman siz akrabalarınızı alın, Bülent Ecevit'in DSP'sine oy verin' demiş. Allah söyletmiş" şeklinde konuştu. Şu anda CHP ve SHP'nin Atatürk'ün kurduğu partinin devamı olduğunu savunduklarını ancak, böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirten Ecevit, "SHP bölücü kesimlere başvurdu, hiçbiri halk partisi olmadı. Türkiye'de Atatürkçülüğü ve laikliği tek uygulayan ve savunan parti DSP'dir" diyerek konuşmasına son verdi.
Ecevit konuşmasının ardından Küçükçekmece'den ayrıldı.
iha
Yayın Tarihi : 15 Mart 2004 Pazartesi 16:29:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?