19
Mayıs
2024
Pazar
KÜÇÜKÇEKMECE - İSTANBUL
Belediye Sayfaları
Köy Sayfaları

Halkalı Şehir Parkı'nın temeli atıldı

Eski Halkalı çöplüğünün bulunduğu alanda kurularak İstanbullulara hizmet verecek olan Halkalı Şehir Parkı'nın temeli Başkan Gürtuna'nın da katıldığı bir törenle atıldı.

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, İstanbulluların tümüne hitap edecek Halkalı Şehir Parkı'nın yapımına, Eski Halkalı Çöplüğü alanında Başkan Ali Müfit Gürtuna'nın da katıldığı bir törenle start verdi.

Temel atma törenine Küçükçekmece Belediye Başkanı F. Halidun Özbatur'un yanı sra Fen İşleri Daire Başkanı Yunus Balta, Personel ve Eğitim Daire Başkanı Nurali Kafkas, İBB Basın Danışmanı Mehmet Ali Bulut, belediye çalışanları ve vatandaşlar da katıldı.

Törende bir konuşma yapan Başkan Gürtuna, İstanbul için yaptıkları hizmetleri ve temeli atılan Halkalı Şehir Parkı projesini anlattı.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Halidun Özbatur da yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olmamasına rağmen hizmetlerini kesintisiz devam ettiren Başkan Gürtuna'ya teşekkür etti.

Şehir parkı, rekreatif amaçlı düzenlemelerle İstanbul halkının piknik yapabileceği, mesire ihtiyaçlarını karşılayabiliceği ve belli açık hava aktivitelerinden yararlanabileceği bir mekan olacak. Yürüme, koşu, bisiklet, gezi, dinlenme, eğlence ve çocuk oyun alanlarının bulunacağı park, aynı zamanda İstanbulluların temiz hava teneffüs edebilecekleri, eğlence, kültür, alışveriş ve yeme-içme gibi ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir alan olarak tasarlandı.

İstanbul'u daha yeşil bir hale getirecek ve bu çevrenin kötü imajını silecek proje, 101 hektarlık bir alanı kapsıyor. Mekanın sağlam zeminde yer alan 40 hektarlık alanında betonarme binalar inşa edilecek, kalan bölüm ise hafif yapılar, piknik alanları, gezi-koşu-yürüyüş yolları, seyir terasları ve tematik bahçeler yapılacak. 

Halkalı-Küçükçekmece-Menekşe ile Hasanoğlan dereleri arasındaki eski çöp döküm alanı, Atatürk Olimpiyat Stadı'nın güneyinde ve İstanbul-Edirne TEM Otoyolu'nun kenarında bulunuyor.

ibb
Yayın Tarihi : 16 Mart 2004 Salı 15:09:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?