18
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜÇÜKÇEKMECE - İSTANBUL
Belediye Sayfaları
Köy Sayfaları

Haraç çetesi çökertildi

Küçükçekmece’de bir factoring şirketine uzaktan kumandalı kalaşnikofla silahlı saldırı düzenledikleri belirlenen 2’si kadın 15 kişi gözaltına alındı. Yakalanan zanlıların, aynı şirkete yönelik uzaktan kumandalı maket bir uçağa boru tipi parça tesirli bomba yerleştirerek yeni bir bombalama eyleminin hazırlığı içinde oldukları ortaya çıktı.

Organize Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Küçükçekmece’de faaliyet gösteren bir factoring şirketi sahibinin, savcılığa vermiş olduğu şikayet dilekçesine istinaden yapılan çalışmalarda, saldırıyı gerçekleştirdiği belirlenen organize suç grubunun uzun bir süre takip edildiği bildirilirken, operasyon kapsamında suça karıştığı belirlenen 15 kişinin yakalandığı belirtildi.

Açıklamada, aynı grubun factoring şirketine uzaktan kumandalı maket bir uçağa boru tipi parça tesirli bomba yerleştirerek, bombalama eylemini ve aynı şirketi yeniden kurşunlamak için plan yaptıkları belirtildi. Polis, gözaltına alınan zanlıların işyeri sahibi Musevi asıllı Salvo Taragano’dan tehdit ve para istediklerinin tespit edildiğini bildirdi.

İşyerinin uzaktan kumandalı kalaşnikof marka silahla taranmasının ardından, şirket sahibi Taragano’nun ifadesine başvuran İstanbul Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, Taragano’nun son telefon görüşmelerini incelemeye aldı. Tehdit olayına adı karıştıkları tespit eden ekipler, Ümraniye, Avcılar, Bahçelievler, Eyüp, Alibeyköy ve Sefaköy’de düzenlenen operasyonlarda, 2’si kadın 15 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltındaki kişilerin Taragono’dan para almak amacıyla, silahlı tehditte bulundukları ileri sürüldü. Grubun Taragano’dan 3 trilyon haraç istedikleri öğrenildi.

Çeşitli adreslerde yapılan aramalarda, 1 adet kalaşnikof marka uzun namlulu tüfek, 8 adet ruhsatsız tabanca, 11 adet şarjör, 153 adet fişek, 2 adet uzun namlulu silah monte etmeye yarayan düzenek, 2 adet boru tipi bomba halinde düzenlenmiş parça tesirli füze şekline getirilmiş düzenek, 5 adet el telsizi, 33 adet cep telefonu, 58 adet sim kart, çok sayıda sahte kimlik, araç tescil belgesi, sahte silah ruhsatı hazırlamak için kullanılan mühür, kaşe, PVC makinesi, mengene ile çelik yelek ele geçirildi.

Yetkililer, çete lideri olduğu ileri sürülen Mesut Yasgan’ın daha önceden de bir yaralama olayına karıştığını ve arandığını belirtti. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 2 kadının, Yasgan’ın sevgilileri olduğu, Murat Ersun’un ise uzaktan kumandalı kurşunlama olayında tetikçi olduğu öğrenildi.

Emniyette sorguları tamamlanan aralarında Mesut Yasgan ile Murat Ersun’un da bulunduğu 15 kişi, adli makamlara sevk edildi. Sefaköy Halkalı Caddesi 205 numaradaki Kurtuluş Factoring Hizmetleri A.Ş. 4 Şubat 2005 tarihinde, kalaşnikof marka silahla taranmış, tüfeğin uzaktan kumanda düzeneği ile ateşlendiği belirlenmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2005 Cuma 16:33:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?