31
Mayıs
2024
Cuma
KÜÇÜKÇEKMECE - İSTANBUL
Belediye Sayfaları
Köy Sayfaları

Helikopterli uyuşturucu takibi

HELİKOPTERLİ UYUŞTURUCU TAKİBİ NEFES KESTİ

Küçükçekmece ve Kartal'da düzenlenen operasyonlarda 175 kilo 500 gram eroin ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 10 kişiden 9'u tutuklandı. Polis helikopteri tarafından havadan takip edilen operasyon anı saniye saniye görüntülendi.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yüklü miktarda uyuşturucunun yurtdışına kaçırılacağı ihbarı üzerine çalışma başlattı. Ağrı'dan itibaren fiziki takip altına alınan bir TIR'ı İstanbul'a kadar takip eden ekipler, aracı durdurmak için helikopter desteğinde operasyon başlattı. Bir süre havadan ve karadan takip altına alınan TIR Küçükçekmece turnikelerinden geçiş yapacağı sırada sivil ekipler tarafından durduruldu.

TIR'dan indirilen araç sürücüsü Servet T.yi gözaltına alan ekipler, daha sonra araç içerisinde detaylı arama başlattı. Narkotik köpeklerinin de katıldığı aramalarda, içerisinde fındık bulunan çuvallara gizlenmiş paketler halinde toplam 155 kilo 200 gram eroin ile suçtan temin edildiği düşünülen 4800 Euro ele geçirildi. Uyuşturucuların İstanbul üzerinden Hollanda'ya sevk edilmek istendiği tespit edildi. Gözaltına alına sürücüsü adliyeye sevk edilirken uyuşturucunun kime ait olduğunun belirlenmesi için soruşturma başlatıldı.

Narkotik ekiplerinin düzenlediği ikinci operasyon Kartal'da gerçekleştirildi. İhbar üzerine bir otomobili takibe alan ekipler, ardından aracı durdurarak arama başlattı. Araçta yapılan aramalarda 20 kilo 300 gram eroin, 492 adet dolu fişek ve suçtan temin edildiği düşünülen 1420 Türk Lirası ile 2510 Euro ele geçirildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 8 kişi gözaltına alındı.

Her iki operasyonda gözaltına alanın ve emniyette işlemleri tamamlanan 10 şüphelinin adliyeye sevk edildiği ve şüphelilerden 9'unun tutuklandığı bildirildi.

HELİKOPTERLİ UYUŞTURUCU TAKİBİ NEFES KESTİ
HELİKOPTERLİ UYUŞTURUCU TAKİBİ NEFES KESTİ
HELİKOPTERLİ UYUŞTURUCU TAKİBİ NEFES KESTİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2011 Salı 13:28:00
Güncelleme :1 Şubat 2011 Salı 16:02:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?