29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜÇÜKÇEKMECE - İSTANBUL
Belediye Sayfaları
Köy Sayfaları

İşsizlere iş imkanı

İstihdam İçin Eğitim Projesi (İMEP) Küçükçekmece’de mesleki eğitim kurslarına yakında başlıyor.

Planlaması Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılacak kurslarda, adaylara hangi dallarda eğitim verileceğine ise İşkur karar verecek. Ücretsiz kurslarda her katılımcıya iş kazası ve meslek hastalığı sigortası yapılacak.

Ayrıca eğitim süresince her bir kursiyere 330-360 TL maaş ödenecek. Kursiyerler kurs boyunca bir iş yerinde staj yapacak. Küçükçekmece Belediyesi sınırları içindeki işsizleri mesleki eğitimden geçirerek, iş sahibi olmalarını sağlayacak projeden yararlanmak amacıyla şu ana kadar 2 bin kişi başvurdu. Ayrıca bu kurslardan mezun olacak kişileri istihdam edecek firmalar birinci yıl yüzde 100, ikinci yıl yüzde 80, üçüncü yıl yüzde 60, dördüncü yıl yüzde 40, beşinci yıl ise yüzde 20 oranlarında sigorta desteğinden yararlanacak.

Küçükçekmeceli işsizler belediyenin istihdam masasına başvurarak kayıt yaptıracak. Daha önce Küçükçekmece Belediyesi, Küçükçekmece Kaymakamlığı, İşkur ve Malatyalı İşadamları Derneği ve Küçükçekmece İşadamları Derneği arasında imzalanan protokole göre; eğitim planlamalarını İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılacak. Program planlayıcısı ve yöneticisi ise Küçükçekmece Belediyesi. İstihdam için Mesleki Eğitim Projesi ile ilgili olarak bir açıklama yapan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, “İlk etapta 520, devamında 10 bin vasıfsız işçinin eğitimden geçirilerek işe yerleştirilmesini amaçlıyoruz. Proje gerçekleştiğinde 10 bin vasıflı işçimiz olacak” dedi.

...
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2009 Pazartesi 15:22:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?