18
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜÇÜKÇEKMECE - İSTANBUL
Belediye Sayfaları
Köy Sayfaları

İstanbul-K.Çekmece: Yemek fabrikasındaki pislik, ekiplerin bile midesini bulandırdı

İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen baskında, sağlıksız şartlarda üretim yaptığı belirlenen bir yemek fabrikası kapatıldı. Yemek fabrikasının pisliği, Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin de midesini bulandırdı.

Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı bir genelgeye göre, hazır kıyma satışının yasaklanması, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerini harekete geçirdi. Sabah saatlerinde harekete geçen ekipler, öncelikle Sefaköy’de bulunan Kiler Market’e geldi. Şarküteri bölümünde yapılan incelemede, markette hazır kıyma satıldığının belirlenmesi üzerine ekipler, böyle satış yapılmaması gerektiğini söyledi. Market yetkilileriyle görüşen İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, kararı görevlilere tebliğ etti.

Vatandaşlar, Sağlık Bakanlığı’nın genelgesini doğru bulduklarını söyledi. Hazır kıymanın sağlıksız olabileceğine dikkat çeken vatandaşlar, "Hazır kıymadan zaman zaman istenmeyen sonuçlar doğuyor. Biz de bundan sonra dikkatli olacağız" diye konuşu.

İl Sağlık Müdür Yardımcısı Mehmet Zeki Kaplan ve Sağlık Gıda Kontrol Şube Müdürü İrfan Yılmaz başkanlığındaki ekipler daha sonra, İkitelli İnönü Mahallesi Çağdaş Sokak’ta bulunan bir yemek fabrikasına baskın düzenledi. İl Sağlık Müdür Yardımcısı Mehmet Zeki Kaplan ve ekipler, yemekhanenin pislik içindeki durumunu görünce zor anlar yaşadı. Midesi bulanan Kaplan, kendisini güçlükle dışarıya attı.

Herhangi bir yetkilinin bulunmadığı fabrikanın çok sağlıksız olduğu belirlendi. Fazla miktarda zamanı geçmiş, bozuk kıyma ve et bulunan fabrikanın kanalizasyonunun patladığı ve atık suların, yemekhanenin içine aktığı gözlendi. Yemek fabrikası, sağlıksız şartlarda üretim yapıldığı gerekçesiyle kapatıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü Şube Müdürü İrfan Yılmaz, "Yemek fabrikasındaki şartlar çok kötü. Burada hayvan bağlasanız durmaz. Son derece sağlıksız" dedi.

İSTANBUL-(İHA)
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2004 Salı 17:29:17
Güncelleme :27 Nisan 2004 Salı 17:36:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?