30
Mayıs
2024
Perşembe
KÜÇÜKÇEKMECE - İSTANBUL
Belediye Sayfaları
Köy Sayfaları

Küçükçekmece dünyayı ağırladı!

3. Uluslararası Küçükçekmece Göl Festivali ile başlayan Küçükçekmece Belediyesi ve CIOFF (Uluslararası Folklor Festivalleri ve Geleneksel Sanatlar Organizasyonlar Birliği) arasındaki yakın işbirliği önümüzdeki yıl da devam edecek.

Bu yıl ki Genel Kurul toplantısını İstanbul’da gerçekleştiren CIOFF kafilesi, Küçükçekmece Belediyesi’nin organizasyonunda biraraya gelirken, önümüzdeki yılın planları da şimdiden yapılmaya başlandı. 

TAYLANDLI BAŞKANDAN AZİZ YENİAY’A TEŞEKKÜR 

Uluslararası Folklor Festivalleri ve Geleneksel Sanatlar Organizasyon Birliği (CIOFF) ile imzalanan işbirliği protokolü Küçükçekmece Göl Festivali’ni dünya halklarının buluştuğu kültürler arası bir köprü haline gelmişti ve bu işbirliği dün gece anlamlı bir etkinliğe sahne oldu.

75 ülkeden 200 katılımcı Küçükçekmece Belediyesi’nin misafirliğinde adeta evrensel bir platformda buluşarak unutulmaz bir gece yaşadı. Marin Princess Otelinde düzenlenen gecenin ev sahibi Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, onur konuğu ise CIOFF Başkanı Dr. Udomsak Sakmungwong ve kurumun Türkiye eş başkanı Savaş Tuğsavul’du. 

Açılış konuşmasının ardından kürsüye Belediye Başkanı Aziz Yeniay geldi. Alkışlar eşliğinde konuşmasına başlayan Başkan Yeniay şunları kaydetti;
“Göl Festivalimiz, Küçükçekmece’nin uluslararası arenada tanıtımı açısından son derece önemli bir vesiledir. Artık kültürler, milletler, devletler kaynaşıyorlar. Tatil turizminin yanında uluslar arası festivallerin sürüklediği bir kültür turizmi anlayışı gelişmiştir. Bu sebeple CIOFF’un aramızdaki varlığı son derece anlamlıdır.”

Yeniay’ın ardından kürsüye gelen CIOFF’un Taylandlı dünya başkanı Dr. Udomsak Sakmungwong ise konuşmasında şunları söyledi; “Türkiye’ye gelirken bizi harika yemekleri ile tarihi dokusu çok zengin bir şehrin karşılayacağını biliyorduk. Ancak aramızda buraya ilk kez gelen arkadaşlarımız var. Şunu söyleyebilirim ki; ülkemize geri döndüğümüz zaman insanınızın sıcak misafirperverliğini de hatıralarımızda götüreceğiz. Ayrıca Sayın Yeniay’a da çok teşekkür ederim. Bizlere gösterdiği ev sahipliği ile son derece faydalı bir Genel Kurul toplantısı gerçekleştirdik.”


KONUKLAR YABANCI, YEMEKLER VE MÜZİK TÜRK…

Seremoni her iki başkanın karşılıklı olarak birbirlerine teşekkür plaketi vermeleri ile devam etti. Törenin ardından yemeğe geçildi ve konuklar CKSM (Cennet Kültür ve Sanat Merkezi) eğitmenlerinin klasik Türk müziği konseri keyifli anlar yaşadılar. Dünyanın dört bir yanından yüzlerce misafirin Türk müziği ve mutfağı eşliğinde onlarca farklı dilde tatlı bir sohbete dalması ise gecenin en renkli karesiydi.

Küçükçekmece Belediyesi
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 14:59:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?