23
Mayıs
2024
Perşembe
KÜÇÜKÇEKMECE - İSTANBUL
Belediye Sayfaları
Köy Sayfaları

Küçükçekmece'de cinayet gerginliği

Küçükçekmece’de, bir kahvehanede işlenen cinayetin ardından, ölenlerin yakınları katil zanlılarına saldırmak istedi. Olayların büyümesi üzerine olay yerine sevkedilen Çevik Kuvvet ekipleri, kendilerine direnen grubu göz yaşartıcı bomba kullanarak dağıtabildi.

İddiaya göre, Sefaköy, İnönü Mahallesi, Maslak Çeşme Caddesi 52 numarada bulunan, İlker Ayyıldız’a ait Kardeşler kıraathanesine saat 20.45’te gelen Cemil Kara (38), Ahmet Araslı ve Davut Trabzonlu, kahvehane sahibi Ayyıldız’dan para istedi. Bunun üzerine Ayyıldız şahıslarla tartışmaya başladı.

Tartışmanın büyümesi üzerine, Kara, Araslı ve Trabzonlu bıçaklarına, Ayyıldız ise tabancasına sarıldı. İlker Ayyıldız 3 arkadaşın üzerine ateş etmeye başladı. Bir çocuk babası Kara, Ayyıldız’ın tabancasından çıkan kurşunlarla olay yerinde hayatını kaybederken, Araslı, Trabzonlu ve kavgayı ayırmak isteyen Cemal Özcan yaralandı.

İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Araslı’nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu, Trabzonlu ve Özcan’ın ise, çevre hastanelerde yapılan ilk tedavilerinin ardından taburcu edildiği öğrenildi.

Olayın ardından kahvehane etrafında toplanan ve silahlı saldırıya uğrayan şahısların yakınları olduğu öğrenilen bir grup, polisten zanlı İlker Ayyıldız ve suçu üstlenen akli dengesi bozuk kardeşi Serdar Ayyıldız’ın kendilerine verilmesini istedi. Bunun üzerine zanlılar olayın meydana geldiği kahvehaneye sokuldu ve olay yerine Çevik Kuvvet ekibi istendi.

Çevik Kuvvet polislerinin olay yerine gelmesinin ardından, kahvehanenin kapısına zırhlı bir araç yanaştırıldı. Zanlılar bu araca bindirilmek istenirken, durumu fark eden grup araca doğru hamle yaptı. Bunun üzerine Çevik Kuvvet ekipleri grubun üzerine göz yaşartıcı bomba attı. Linççi grup da, yerden söktükleri kaldırım taşlarını polise fırlattı. Grup, zırhlı aracı bir süre ara sokaklarda kovaladı.

Olaylar, polisin müdahalesi sonucu güçlükle yatıştırılırken, Cemil Kara’nın cesedi, otopsi için Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2005 Pazartesi 11:26:43
Güncelleme :20 Haziran 2005 Pazartesi 17:12:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?