24
Mayıs
2024
Cuma
KÜÇÜKÇEKMECE - İSTANBUL
Belediye Sayfaları
Köy Sayfaları

Minibüsçülerden eylem

Halkalı Şoförler ve Minibüsçüler Esnaf Odası’na bağlı minibüsçüler, Başakşehir 4. Etap’ta bulunan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) önünde eylem yaptı.

Gaziosmanpaşa’ya tramvay gitmesiyle birlikte, buradaki minibüslerin çeşitli hatlara dağıtıldığını ifade eden minibüsçüler, bazı hatların ise güzergahlarının uzatılmasına isyan etti.

Dernek adına bir açıklama yapan Halkalı Şoförler ve Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı İbrahim Yılmaz, "Elbette Gaziosmanpaşa’da mağdur olan minibüsçü arkadaşlarımızın yanınızdayız ve mağduriyetlerinin giderilmesi için elimizden gelen katkıyı yapmaya hazırız. Fakat UKOME odalarımıza danışmadan görüşlerimizi dikkate almadan, İkitelli-Topkapı hattında diğer hatlardan çeşitli uzatmalar yapmış ve yeni güzergahlar açmıştır. Bu durumda zaten iş yapamaz halde olan minibüsçü arkadaşlarımız, daha da zor duruma düşmüşlerdir. Yıllardır İkitelli-Topkapı hattının sıkıntılarını çeken minibüsçü arkadaşlarımızın bu mağduriyetinin giderilmesi için tüm mercilere başvurulmuştur. Durumun düzeltilmesine kadar, hakkımızı demokratik yollardan arayacağız. Yeni hatlar açılmasına ve güzergahların uzatılmasına karşıyız" dedi.

Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren minibüsçüler ise yeni hatların açılmasına sitemde bulunarak, bu şekilde adaletsiz bir dağılım olacağını ileri sürdü. Ulaştırma Daire Başkanı ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş ile görüşmek isteyen minibüsçüler, konunun bir en önce çözülmesini istedi.

UKOME önünde toplanan çok sayıda minibüsçü, sloganlar atarak ve pankartlar açarak gösteride bulundu. Minibüsçülerin gösterilerinin uzun sürmesi üzerine olay yerine çevik kuvvet ekibi geldi.

Bazı minibüsçüler UKOME’nin duvarına çıkarak pankart asarken, bazıları da minibüsün tepesine çıkarak sloganlar attı. Battaniyelere sarılı bir şekilde dolaşan bazı minibüsçüler de, günlerdir burada kaldıklarını ifade ederek, haklarını aramaya devam edeceklerini bildirdi. Minibüsçüler daha sonra UKOME önüne oturarak anahtarlarını yere attı.

Araçlarına binip beklemeye başlayan minibüsçüler, konu sonuçlanıncaya kadar UKOME önünde bekleyeceklerini bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2005 Cuma 14:46:41
Güncelleme :4 Nisan 2005 Pazartesi 12:17:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?