31
Mayıs
2024
Cuma
KÜÇÜKÇEKMECE - İSTANBUL
Belediye Sayfaları
Köy Sayfaları

Ramazan şenliklerinde Küçükçekmece

Ömür gibi akıp gidiyor mübarek Ramazan ayı. Yaz sıcaklarıyla başladı, mevsimin hazana döndüğü bu tatlı günlerde ise artık sonuna doğru yaklaşıyoruz. İstanbul yağmurlarla yıkandı dün gece, Küçükçekmece ise Türk Sanat Müziği ile… Sefaköy Çadırı’nda düzenlenen etkinlik Taşkın Savaş Musiki Topluluğu’nun dinleyenleri geçmişe götüren görkemli konserine sahne oldu.



HER DEM SANAT, KÜÇÜKÇEKMECE’DEN SANATÇIYA SICAK BİR KUCAK



Küçükçekmece Belediyesi Geleneksel Ramazan Etkinlikleri’nde yine keyifli bir gece yaşandı. Sefaköy Çadırı’nda verilen iftar yemeği ile oruçlar açıldı ve Küçük İstanbul halkı yediden yetmiş yediye gösteri zamanını beklemeye başladı. Gecede öncelik miniklerindi. Çocuk tiyatrosunun “Nisan Balığı” adlı gösterisi onların saf yüreklerine ışıltılı bir neşe saçtı. 



Üstad tarihçi Yavuz Bahadıroğlu, “Tarihten Yapraklar” başlıklı konuşmasında Ramazan’ın aile yaşantısına kattığı güzellikleri geçmişten enteresan örneklerle nakletti dinleyenlere.



Gecenin assolistleri ise Taşkın Savaş ve yirmi kişiden oluşan Musiki Topluluğu’ydu. Türk Sanat Müziği’nden başladılar konserlerine, ilahilerle devam ettiler ve “bizim sazımızla çaldıkları, bizim müziğimiz” kulaklardaki tüm pası aldı götürdü bir saatlik sürede.

www.kucukcekmecem.tv den naklen yayınlanan konserin sonunda dağıtılan ve topluluğun parçalarından oluşan CD’ler ise müzikseverlerce kapışıldı.



AZİZ YENİAY’IN SUUDİ ARABİSTANLI HAYRANLARI



Küçükçekmece’de görevde bulunduğu süre zarfında ilçeyi adeta yeniden inşa eden ve bir kültür merkezi haline getiren Belediye Başkanı Aziz Yeniay, etkinlik alanında vatandaşlar ile sohbet ederken, ilginç bir olay yaşandı. Suudi Arabistan vatandaşı olan Abdülaziz El Seyid isimli şahıs, Yeniay’ın yanına giderek kendisini çalışmalarından dolayı tebrik etti.



Küçükçekmece’de yaşayan akrabalarının Yeniay hakkında anlattıklarından etkilendiğini dile getiren El Seyid, başkana misk kokulu gümüş bir tesbih hediye etti. Oldukça duygulandığı gözlemlenen Başkan Yeniay, Küçükçekmeceliler için hizmette bulunmanın kendisi için eşsiz bir mutluluk olduğunu ifade etti.



BAŞAKŞEHİR SAHNESİNDE HEM MÜZİK HEM ŞİİR



Etkinliğin diğer ayağı olan Başakşehir Çadırı’ında ise genç sanatçı Arda’nın konseri vardı. Devlet Konservatuarı Türk Sanat Müziği bölümü mezunu olan ve 1998 yılında TRT’nin düzenlediği TSM Yarışması’nda birinci olan başarılı sanatçı, geçtiğimiz günlerde pop müzik dalında bir de albüm çıkarmıştı. Ancak Arda gecede okuduğu TSM eserleriyle izleyenlerin takdirini kazandı. Arda’ya Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay adına Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Cihat Demir bir plaket takdim etti.



Küçükçekmece Belediyesi’nin yayınladığı Küçükçekmece’de Hayat dergisinin editöryal köşesinde yer verdiği başarılı şiirleriyle tanıdığımız Demir, sahnede Ramazan’ın ikinci gecesinde yine Başakşehir Çadırı’nda yazdığı “Bu Ne Mübarek İklim” adlı şiirini okudu. Demir’in dizeleri katılımcıların büyük beğenisini kazandı.



“Yunus’un tut elinden,

Mevlana’nın, seslenen yüzyıllar ötesinden

Yetimin tut elinden,

İkliminde Ramazan’ın

Kimsesizin gözü yaşlı koşuşturan peşinden

Hacı Bektaş-ı Veli seslenir sana

Seslenir, yönel, var Yüce Allah’a…”

Mesut Güder / Küçükçekmece KENTHABER
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 11:16:40
Güncelleme :18 Eylül 2008 Perşembe 11:31:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?