19
Mayıs
2024
Pazar
KÜÇÜKÇEKMECE - İSTANBUL
Belediye Sayfaları
Köy Sayfaları

Tosun kurtarma operasyonu

Küçükçekmece'de bir inşaatın çukuruna düşen kurbanlık tosun, sahibine ve itfaiye erlerine zor anlar yaşattı. Kurbanlık tosun, itfaiyenin saatler süren çalışmaları sonucu güçlükle kurtarılabildi.

Sefaköy'deki kurbanlık pazarından satın aldığı boğayı Kanarya Mahallesi Güvercin Caddesi İskete Sokak'taki evinin bahçesine getiren Enver Ceket, hayvanı kamyonetten indirdiği sırada elinden kaçırdı. Uzun süre kurbanlık hayvanı kovalayan Ceket ve beraberindekiler, boğayı bir inşaatta sıkıştırdı. İnşaatta dengesini kaybeden kurbanlık boğa, yaklaşık 3 metrelik çukura düştü. Sahipleri tarafından saplandığı yerden kurtarılmaya çalışılan boğa için olay yerine itfaiye çağrıldı. Kurtarma çalışmaları esnasında hayvan sahipleri ve itfaiye erleri zor anlar yaşadı. Boğanın kurtarılması için mahalleli ve itfaiye erleri adeta seferber oldu. Hayvanın zaman zaman debelenmesi ve çifte atması nedeniyle büyük tehlike atlatan itfaiye ekipleri, meraklı kalabalık nedeniyle de zor anlar yaşadı. İtfaiye erleri, vatandaşları güçlükle olay yerinden uzaklaştırabildi.

Hayvanı sıkıştığı yerden İtfaiye ekipleri de kurtaramayınca Bakırköy müfrezesinden vinç çağırıldı. Olay yerine yakın bir noktada itfaiyenin vinci arıza yapınca, bu sefer Gazi Mahallesi müfrezesinden vinç getirildi. Kurbanlık boğa, yaklaşık 4 saat sonra vinçle yara almadan sıkıştığı yerden kurtarıldı.

Boğanın sapasağlam kurtarılmasına sevinen sahibi Enver Çeker, hayvanı Sefaköy'deki kurban pazarından aldığını söyledi. Kurbanı kesmek üzere kamyonetle evinin önüne getirdiğini ifade eden Çeker, "Kurbanı kamyonetten indirdiğimiz esnada elimizden kaçırdık. Bu sırada ben de yere düştüm. Yaklaşık 1 kilometre kovalamaca yaşandı. Daha sonra inşaat çukuruna düştü" dedi.

Çeker, kurbanı sağlam bir yere bağladıktan sonra yıkayıp yarın keseceklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2009 Perşembe 21:00:01
Güncelleme :26 Kasım 2009 Perşembe 23:38:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?