19
Mayıs
2024
Pazar
KÜÇÜKÇEKMECE - İSTANBUL
Belediye Sayfaları
Köy Sayfaları

Yakıp, sonra da izlemiş!

İstanbul Küçükçekmece'de 17 yaşındaki lise öğrencisi Serap Eser'in yandığı otobüse molotof şişesi attığı ileri sürülen H.A.'nın saldırıdan sonra maskesini çıkarıp olay yerine geldiği ortaya çıktı. Yüzü açık bir şekilde televizyon kameraları tarafından görüntülenen H.A.'nın yanmasına neden olduğu Serap'ı kurtarılışından hastaneye götürülüşüne kadar izlediği ortaya çıktı.

8 Kasım 2009 günü 89-A numaralı Söğütlüçeşme-Zeytinburnu otobüsüne saat 19.40'da molotofkokteyli atıldı. Kanarya, Söğütlüçeşme Yolu, Papatya Durağı’nda meydana gelen olayda lise son sınıf öğrencisi Serap Eser’in yüzü, eli ve bacakları yandı. Polis, televizyon kameralarının çektiği görüntüleri incelemeye aldı.
Önce yaktı sonra hastaneye kadar takip etti

Bir özel kanalda yayınlanan haber bülteninde otobüs şoförünün konuşması sırasında arkada dikilen bir kişi polisin dikkatini çekti. Büyütülerek incelenen görüntüdeki bu kişinin terör örgütü PKK sempatizanı H.A. olduğu tespit edildi. Bunun üzerine fiziki ve teknik takip başlatıldı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, 24 Kasım 2009 günü Okmeydanı'nda tespit ettiği adreslere operasyon düzenledi.

Baskında İstanbul genelinde molotoflu saldırı olaylarına karıştığı öne sürülen 7 kişi gözaltın alındı. Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan kişilerin terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması içinde olduğu öğrenildi.

Yapılan sorgulamada 7 şüphelinin otobüse molotof atılması sırasında durakta olduğu ancak otobüsü yakan molotof şişesini H.A.'nın attığı ortaya çıktı. Şüphelilerin Küçükçekmece, Bağcılar ve Başakşehir'de molotofkokteyli atılması, belediye otobüsü taşlanması, polise taşlı saldırı olaylarına da karıştığı belirlendi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 7 kişi Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

Elvan Ezber - DHA - Vatan
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2009 Perşembe 15:35:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?