18
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜÇÜKÇEKMECE - İSTANBUL
Belediye Sayfaları
Köy Sayfaları

Yeniay’dan 15 ayda 15 park

Küçükçekmece Belediyesi, ‘Çevre Haftası’ etkinlikleri kapsamında öğrencilerin, çeşitli sivil toplum kuruluşları üyelerinin ve Küçükçekmece halkının katıldığı bir çevre yürüyüşü düzenledi.
Belediye Başkanı Aziz Yeniay, yürüyüşün ardından belediyenin kendi atölyesinde ürettiği ürünlerle yapılan ve gerçek fiyatının beşte birine mal olan ‘Atatürk Parkı’nı Kaymakam Osman Ebiloğlu ile birlikte hizmete açtı. 15 ayda 15 park açmayı planladıklarını söyleyen Başkan Yeniay, parklardaki oyun alanlarında çocukların sağlığını gözeterek kauçuk kullanıldığını kaydetti.

Çevre ve Kültür Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKÜD) ve TEMA ile birlikte düzenlenen çevre yürüyüşü Sefaköy Halkalı Caddesi’nden başladı. Yaklaşık bin kişilik grup, kortej eşliğinde Halkalı Caddesi üzerinden Kartaltepe Mahallesi’ndeki Atatürk Parkı’na kadar yürüdü. Öğrenciler, ‘Daha Temiz Bir Çevre İçin El Ele’, ‘Çevreye Duyarlı Ol’ yazılı pankartlar açarak çevreye karşı daha duyarlı olunması konusunda vatandaşların dikkatini çekmeye çalıştı.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Yeniay, çeşitli sivil toplu kuruluşları üyeleri, öğrenciler, spor kulüplerin temsilcileri ve çok sayıda vatandaşa yürüyüş sırasında karanfil dağıttı.

Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2005 Pazar 06:47:42
Güncelleme :20 Haziran 2005 Pazartesi 11:29:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?