18
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜÇÜKÇEKMECE - İSTANBUL
Belediye Sayfaları
Köy Sayfaları

Yıkımda, kiracı-ev sahibi muamması

Küçükçekmece’de, daha önce eğlence mekanı olarak kullanılan ve bekarların ikamet ettiği iki katlı bina, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İmar Müdürlüğü ekiplerince yıkıldı.

Yıkım sırasında bekar gençler tek tek odalarından çıkarılırken, binanın işletmecisi olduğunu iddia eden bir şahıs ile zabıta görevlileri arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İmar Müdürlüğü ekipleri, Küçükçekmece Fatih Mahallesi Menekşe Deresi civarında bulunan ve daha önce eğlence mekanı olarak kullanılan iki katlı binanın yıkımı için sabah saatlerinde olay yerine geldi. Görevliler, yıkım öncesi binada ikamet eden bekar gençleri tek tek dışarı çıkardı. Erken saatlerde zabıta ekiplerini karşılarında gören gençler, yeni kira ödediklerini söyleyerek, yıkım kararı karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. Bu arada, binanın işletmecisi olduğunu iddia eden bir şahıs ile zabıta görevlileri arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Zabıta görevlilerini iten ve ismini açıklamak istemeyen şahıs, "Ben burayı işletiyorum. Ruhsatım da var. Kimseden de kira almıyorum" diyerek tepki gösterdi.

Görevliler, işletmeci olduğunu iddia eden şahsın tüm ısrarlarına rağmen yıkıma başladı. Kepçenin binayı yıkmasıyla birlikte çevredeki vatandaşlar arasında panik yaşandı.
Binadan kiraları topladığı ve sahibi olduğu iddia edilen, tekerlekli sandalyede yaşayan Gürkan Kormaz ise arka kapıdan gizlice çıkarıldı.

Yıkımın ardından evsiz kalan gençler de bavullarını alarak iş yerine gideceklerini belirtti.
Konuya ilişkin bir açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürü Şimşek Deniz, "Bina kaçak ve dolayısıyla yıkım yapıldı. Önümüzdeki günlerde Menekşe Deresi civarında bulunan çok sayıda kaçak yapı yıkılacak" dedi.

Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, zabıta ekiplerinin tüm ilçelerde denetimlerini sıklaştırdığını ve kaçak yapılaşmaya bundan böyle hiç bir surette göz yumulmayacağını bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2004 Çarşamba 15:40:08
Güncelleme :22 Aralık 2004 Çarşamba 15:51:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?