23
Mayıs
2024
Perşembe
MALTEPE - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Balkonda can pazarı

Maltepe’de çıkan yangında, dumandan zehirlenmemek için balkona çıkan kadın, yükseklik korkusu nedeniyle merdivene binemeyince balkonda mahsur kaldı. Daha sonra itfaiye ekipleri tarafından apartmanın içinden indirilen kadın, tedavi edilmek üzere Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne kaldırıldı.

Küçükyalı Aydınevler Mahallesi Preveze Sokak 5 numaradaki apartmanın 3. katında Selami Topçu’ya ait evde sobadan sıçrayan kıvılcım nedeniyle yangın çıktı.

Olay yerine gelen Kartal ve Maltepe belediyelerine ait ekipleri, evde bulunan Selami Topçu ile eşi Fatma Topçu’yu dışarı çıkarttı. Yangın sırasında Topçu’ların üst katında oturan Nazmiye Tütüncü ile kızı Pınar Tütüncü evde mahsur kaldı. Dumandan zehirlenmek istemeyen anne-kız balkona çıktı. İtfaiye ekiplerinin merdivenle balkona uzanarak anne-kızı kurtarmaya çalıştı. Anne Nazmiye Tütüncü yükseklik korkusu nedeniyle merdivene binmek istemedi.

Annesini bırakmayan istemeyen Pınar Tütüncü de merdivene binmeyince, itfaiye ekipleri binanın içinden anne ile kızını müdahale ederek dışarı çıkarmayı başardı. Komşularının kurtarıldığını gören Fatma Topçu da baygınlık geçirdi. Sağlık ekipleri tarafından Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne kaldırılan Fatma Topçu’ya, Nazmiye Tütüncü ve Pınar Tütüncü’nün sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, binada maddi hasar meydana geldi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2005 Cumartesi 14:21:11
Güncelleme :4 Nisan 2005 Pazartesi 12:02:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?