22
Mayıs
2024
Çarşamba
MALTEPE - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Belediye okullarda sağlık taraması yapıyor

Maltepe Belediyesi "Sağlıklı Nesiller" adıyla başlattığı kapsamlı sağlık taramasında ilçede bulunan 41 İlköğretim ve 14 lisede okuyan tüm öğrenci, idareci, öğretmen ve personel üzerinde kapsamlı sağlık taraması yapıyor. Kampanya çerçevesinde 63 bin kişi sağlık taramasından geçirilecek. 

Aralık 2005’te tamamlanması hedeflenen taramada; genel sistem muayenesi, solunum, dolaşım, sindirim sistemleri, diş, göz, kulak, burun - boğaz, psikolojik ve fizyolojik ve diğer sistem muayeneleri yapılıyor.

Muayenelerde uluslararası kriterlerde hazırlanan ve vücuttaki tüm sistemlerin ayrı ayrı kontrol edileceği tarama formatı uygulanıyor. Taramada kişiler üzerinde tam Check Up yapılacak. Sözkonusu formata göre taramada boy, kilo, büyüme ve gelişme eğrileri ile geçirilen hastalıklar, alerjik durum ve ailedeki kronik hastalıkların verileri sağlanacak. Piyasa şartlarında bu taramanın maliyetinin kişi başına 500 YTL olduğu belirtildi.

Kalıcı hastalığı olanlar kayıt altına alınacak ve sürekli izleme yapılacak. Sağlık güvencesi olmayanların masrafları Maltepe Belediyesi tarafından karşılanacak.

Taramalarda akciğer, kanser, astım, verem gibi kronik rahatsızlıkları tespit edilenler sınıflandırılarak aileleriyle birlikte hastanelere sevk edilecek. Sosyal güvencesi olmayan ailelerin tedavileri, anlaşmalı sağlık kurumları ve Maltepe Belediyesi Yardım Sandığı bünyesinden karşılanacak. Sağlık güvencesi olanlar, bu kapsamda değerlendirilecek. Bu hastaların tedavi süreçleri sürekli kayıt altına alınacak.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2005 Cuma 17:11:22
Güncelleme :15 Haziran 2005 Çarşamba 11:23:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?