18
Mayıs
2024
Cumartesi
MALTEPE - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

CarrefourSA'ya görkemli açılış

CarrefourSA Maltepe Park Hipermarket ve Ticaret Merkezi’nin açılışına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye karanlık dönemleri aştı ve tünelden sonra aydınlık görünmeye başladı" dedi.

Perakende sektöründe önemli bir pazar payına salip olan, E5 Karayolu üzerindeki CarrefourSA Maltepe Park’ın açılışı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, CarrefourSA Yönetim Kurulu Başkanı Jose Luis Duran, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Bayındırlık Bakanı Zeki Ergezen, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Vali Muammer Güler ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılışta bir konuşma yapan Güler Sabancı, "Açılışı için burada toplandığımız CarrefourSA Maltepe Park için yaptığımız yatırımlar 300 milyon doları buldu. 12 CarrefourSA şubesinde 2004 yılında 4 bin kişi istihdam edildi. Bu şubelerin yıllık cirosu toplam 900 milyon doları buldu. Bizi yatırımlar için cesaretlendiren Türkiye’nin yaşadığı derin ekonomik krizin ardından AK Parti iktidarı ile yakalanan istikrar ve güven ortamı bizi daha çok yatırım yapmaya yöneltti. Tek parti hükümeti ile ülkemiz çok önemli bir fırsat yakaladı. Bu ülkeye bu ülkenin potansiyeline güveniyoruz. Bizce Türkiye çoktan Avrupa’nın bir parçası olmuştur" dedi.

Carrefour Grubu CEO’su Jose Luis Duran ise Türkiye’ye yabancı sermaye yatırımlarının gelmemesi için hiçbir zorluk olmadığını belirterek, "Türkiye enflasyonla mücadelede çok başarılı bir sınav verdi. Güven ve istikrar ortamında yabancı yatırımcılara yapılan kolaylıklar bizi daha çok heyecanlandırıyor. Türkiye ekonomide gösterdiği başarı ile AB’ye girmeyi hak ediyor. Türkiye mutlaka AB’ye girmelidir" şeklinde konuştu.

Açılışta daha sonra söz alan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin karanlık dönemleri aştığını ve tünelden sonra aydınlığın görülmeye başladığını belirterek, "Dün Samsun’da bir dizi açılış yaptık, bugün önemli bir yatırımı hizmete açmak için buradayız. Güler Sabancı hanım içeri girerken bize buranın dışında 300 milyon dolarlık daha yatırım yapma sözü verdi. Ülkemizde taş üstüne taş koymaya çalışan yatırımcılarımızın önüne taş koymaya çalışanları önüne biz taş koyarız. Bunun için Fransız yatırımcılar her zaman onların yanında olduğumuzdan ve işlerini kolaylaştıracağımızdan emin olsunlar. Fransız dostlarımızı böyle bir yatırımda yalnız koymayız. AB yolundada bu tür iş birliklerimizi sürdürmek zorundayız" açıklamasında bulundu.

Türkiye’nin ekonomik yönden büyük bir darboğazı aştığını ifade eden Erdoğan, "Türkiye ihracatta büyük bir sıçrama yapmıştır. İhracatta 64 milyar hedefini tutturduk. İthalat 90 milyar dolar. Bunun da farkındayız. Ancak lüks tüketimin azalmasıyla ara mallara olan talebin azalmasıyla ihracatla ithalat arasındaki makasın giderek daralacağını hep birlikte göreceğiz. Ancak bu yolda daha çok yeni adımlar atarak en iyi seviyeleri yakalayacağız" dedi.
Konuşmaların ardından CarrefourSA Genel Müdürü Luc De Noirmont, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a günün anısına bir plaket sundu.

Erdoğan daha sonra, Güler Sabancı ve davetlilerle birlikte standları gezdi ve tavuk yedi. Fenerium Mağazası’nı da ziyaret eden Erdoğan’a burada bir forma hediye edildi. Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra CarrefourSA’dan ayrıldı.

CarrefourSA Maltepe Park’ın, toplam 71 bin metrekare alan üzerine kurulan tesisin 10 bin 500 metrekaresi hipermarket satış alanı olarak hizmet verecek. Yaklaşık 80 millyon Euro’ya mal olan bu bölümde 2 bin 500 araçlık otopark ve 102 mağaza yer alıyor. Carrefoursa Maltepe Park mağazası 500 personel ve 50 kasa ile haftanın her günü 10.00-22.00 saatleri arasında açık olacak.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2005 Cumartesi 20:04:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?