19
Mayıs
2024
Pazar
MALTEPE - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Maltepe depreme hazırlanıyor

Depreme hazırlık için Japonlarla işbirliği yapan Maltepe Belediyesi, Tokyo Metropolitan Üniversitesi Kent ve Çevre Bilimleri Enstitüsü uzmanlarını ağırlıyor.

Yaklaşık 2 yıldır Tokyo Metropolitan Üniversitesi Kent ve Çevre Bilimleri Enstitüsü ile işbirliği yapan Maltepe Belediyesi, bu çalışma ile deprem konusunda seferberlik başlatıyor.

Tokyo Metropolitan Üniversitesi Kent ve Çevre Bilimleri Enstitüsü akademisyenlerinden; Prof. Itsuki NAKABAYASHI, Shin AIBA ve Taro ICHIKO katılımı ile gerçekleşen bu eğitsel atölye çalışmasına; birçok sivil toplum kuruluşu, bölgede yer alan eğitim kurumları, hastane yöneticileri, dernek ve vakıflar, diğer belediye ve belde belediye başkanları ile birçok konuya duyarlı kişi ve kurum katılacak.

İki bölümden oluşacak etkinliğin ilk bölümünde dünyada ve Türkiye’deki deprem gerçeği üzerinde durulacak. Bu bölümde İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi sismolog Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu 17 Ağustos ve 12 Kasım depremlerinde Afet Yönetiminin İrdelenmesi , İstanbul Teknik Üniversitesi akademisyenlerinden Prof.Muhammet Şahin, Afet Yönetimi konusunda görüşlerini ve tecrübelerini aktaracak.
Kenthaber
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2006 Çarşamba 12:57:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?