18
Mayıs
2024
Cumartesi
MALTEPE - MALTEPE - İSTANBUL

Efe'nin adı parka verildi

Maltepe'de okuduğu anasınıfının tuvaletinde üzerine lavabo ve aynanın düşmesi sonucu hayatını kaybeden 6 yaşındaki Efe'nin adı, yapımı tamamlanan bir parka verildi.

Maltepe'deki Dumlupınar İlköğretim Okulu'nun anaokulu bölümünde okuyan Efe Boz, geçtiğimiz hafta üzerine lavabo ve aynanın düşmesi sonucu hayatını kaybetmişti. Aradan geçen 7 günün ardından Maltepe Yaşamkent'te tamamlanan çocuk parkına, "Efe Boz Parkı" adı verildi. Parkın açılış törenine, minik Efe'nin annesi Nuray, babası Kemal ve ablası Yağmur Boz'un yanı sıra minik Efe'nin okul arkadaşları ile mahalle sakinleri katıldı.

Ailenin oturduğu Maltepe Yaşamken'te açılan Efe Boz Parkı'nın açılış kurdelesini annesi ve ablası birlikte kesti. Küçük çocuklar, hizmete giren ve arkadaşları minik Efe'nin adını taşıyan parkta, bol bol oynamaya fırsatı buldular. Yapılan açılışının ardından minik Efe için birde mevlit okutuldu.

'Başka Efeler ölmesin' diyen anne Nuray Boz, "Bütün çocuklar mutlu olsun, gülsün, hiç ağlamasın. Şuan çok mutluyum çünkü bütün çocuklar burada. Bizim Efemiz öldü fakat başka hiç bir Efe ölmesin ve anneler ağlamasın" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2010 Perşembe 10:11:01
Güncelleme :6 Haziran 2010 Pazar 23:34:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?