25
Mayıs
2024
Cumartesi
MALTEPE - MALTEPE - İSTANBUL

Efe'nin karnesini ailesi aldı

ANAOKULUNDA ÖLEN EFE'NİN KARNESİNİ AİLESİ ALDI

Maltepe'de eğitim gördüğü ana sınıfının tuvaletinde ellerini yıkamak isterken lavabo ve aynanın üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybeden 6 yaşındaki Efe Boz'un karnesini alan acılı aile, gözyaşlarına boğuldu. Diğer öğrencilere karnelerinin dün dağıtıldığını söyleyen anne Nurdan Boz, "Ben neden çocuğumun arkadaşlarıyla birlikte karne alamadım?" diyerek tepki gösterdi.

Maltepe'deki Dumlupınar İlköğretim Okulu anasınıfı öğrencisi 6 yaşındaki Efe Boz, 12 Mayıs günü okulun tuvaletindeki lavabo ve aynanın üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybetmişti. Acılı aile oğullarının karnesini almak için sabah erken saatlerde okula geldi. Efe'nin annesi Nurdan Boz, babası Kemal Boz ve ablası Yağmur, okul yönetimiyle görüştü. Basın mensuplarını içeri alınmazken, ana sınıfı öğrencilerine karne yerine verilen okul öncesi eğitim gelişim raporunu alan aile daha sonra dışarı çıktı. Anne

Nurdan Boz, okulun bahçesinde, "Artık büyütecek bir Efe'miz olmadığı için olayı büyütüyoruz" yazılı bir pankart açtı. Okulun bahçesindeki basın mensupları ise polis tarafından dışarı çıkartıldı.

Pankart açtıktan sonra gözyaşları içinde okuldan ayrılan anne Nurdan Boz, "Bende çocuğum olmadan karnesini almak istedim. Bunu bana çok görüyorlar. Efemizi öldüren lavabonun yanındaki lavabo hala sallanıyor. Gidin içeri de görün. Bugün karne günü, bütün veliler çocuklarının yanında. Okulun içine girdiğimde Efe'nin arkadaşlarından biri beni göstererek, 'Efe'nin annesi Nurdan Teyze' diyerek beni tanıdı. Ben çocuğumun arkadaşlarıyla birlikte neden karne alamadım. Okul yönetimi buraya geleceğimizi duyunca

bir gün önceden apar topar ana sınıfının karnelerini dağıtmış. Güya biz öğrencilerin psikolojisini bozuyormuşuz, öğretmenleriyle aralarını açıyormuşuz. Biz nasıl insanlarmışız ki bunları yapıyoruz" dedi.

Okuldaki tadilatın iki yıl önce yapıldığını belirten Nurdan Boz, "Nasıl bir tadilat yapılmış ki iki yılda lavabolar bu hale gelmiş? Efemi öldüren lavaboların yanındaki lavabolar sallanıyor. Lavaboları silikonlar tutuyor, vidalar değil. Buradaki sorun Milli Eğitim'den kaynaklanıyor. Ben Milli Eğitim Bakanı'na sesleniyorum; lütfen gelsin, bu okuldaki lavaboların halini görsün" şeklinde konuştu.

Kızı Yağmur'un elinde bulunan Efe'nin okul öncesi eğitim gelişim raporunu gazetecilere gösteren Nurdan Boz, gözyaşlarına boğuldu. Baba Kemal Boz ise hukuki mücadelelerini sonuna kadar devam ettirteceklerini belirterek, "Türkiye'de kazanamazsak, Avrupa'da kazanacağız" dedi.

ANAOKULUNDA ÖLEN EFE'NİN KARNESİNİ AİLESİ ALDI
ANAOKULUNDA ÖLEN EFE'NİN KARNESİNİ AİLESİ ALDI
ANAOKULUNDA ÖLEN EFE'NİN KARNESİNİ AİLESİ ALDI
ANAOKULUNDA ÖLEN EFE'NİN KARNESİNİ AİLESİ ALDI
ANAOKULUNDA ÖLEN EFE'NİN KARNESİNİ AİLESİ ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2010 Cuma 11:19:02
Güncelleme :18 Haziran 2010 Cuma 16:38:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?