27
Mayıs
2024
Pazertesi
PENDİK - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

3 bin araç yer altına iniyor

İstanbul’a yapılması planlanan yer altı otoparklarının en büyüğü Pendik’te inşa edilecek. İlçenin merkezinde bulunan demiryolu istasyonunun altına yapılacak 3 bin araçlık yeraltı otoparkının 2.5 yıl içinde bitirilmesi hedefleniyor.

İstanbul'da ihtiyaç duyulan otopark kapasitesinin yaklaşık 800.000 araç civarında olması ve mekan darlığı, belediyeleri yeraltı otoparkları inşa etmeye mecbur kılıyor. Bu kapsamda hizmet verdikleri bölgelerdeki park sorununu gidermek amacıyla birçok belediye yeraltı otopark projesi hazırlıyor.

Bu projelerin en büyüğü ise son dönemlerde inşa edilen 5 yıldızlı oteller ve marina ile dikkat çeken Pendik’te inşa edilmesi planlanıyor. Hazırlanan proje kapsamında ilçedeki demiryolu istasyonunun bulunduğu bölgenin altına 3 bin araçlık yeraltı otoparkı yapılmasına karar verildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Pendik Belediye Başkanı Dr. Salih Kenan Şahin, proje ile otopark sıkıntısını minimuma indirmeyi hedeflediklerini belirterek; “Hedefimiz uzun vadede otopark sıkıntısını tarihe karıştırmak. Bu anlamda bu proje başlangıç olacaktır” dedi.

Şahin; otoparkın yanı sıra 5 metre yükseklikte asma katlı bir çarşı ve iş merkezi binası planladıklarını, tüm 5 binlik plan takibinin Pendik Belediyesi tarafından yapılacağını belirtti. Proje ile ilgili değerlendirmede bulunan bölge sakinleri de otoparkı dört gözle beklediklerini dile getirerek; “Otopark sıkıntısına ilaç gibi gelecek proje” değerlendirmesinde bulunuyor.

.
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2009 Cuma 13:33:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?