19
Mayıs
2024
Pazar
PENDİK - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Başkan işini iyi biliyor!


Pendik Belediye Başkanı Kaya, Ömerli Barajı havzasına kaçak villa yaptırdı.Erol Kaya, yapılaşmanın yasak olduğu bölgedeki villasına ruhsat bile çıkarttı.
     ISTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na da adayadayı olan Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya, dört yıldır Ömerli Barajı havzasının kısa mesafe koruma alanında kaçak olarak yaptırdığı villayıkullanıyor. Pendik llçesi Emirli Köyü sınırları içinde kalan üç katlı villanın resmi olarak Erol Kaya ve kardeşi Yusuf Kaya adına kayıtlı olduğu öğrenildi. Kendi belediyesinden vill,asına ruhsat çıkartan Başkan, daha sonra havzaları korumakla yükümlüİSKİ’den de izin aldı. Başkan imara kapalı olan bir bölgede yaptırdığı kaçak villasına yol da yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu Üyesi Yüksek Mimar Mehmet Ulvi Günpınar, buraya ruhsat verilmesini şaşkınlıkla karşıladı. Günpınar, Emirli Bölgesi’nin yeni kabul edilen Yerel Yönetimler Yasası gereğince metropol alan sınırlarına alınıp, dalıa l/S000’lik imar planlarının yeni hazırlanmaya başlandığım söyledi. Günpınar, bundan sonra İstanbul’un genelinde ne ilçe, ne belde belediyelerinin, ne de muhtarlık gibi çeşitli erklerin Büyükşehir Belediyesi planlaması dışında bir uygulama yapamayacaklarım da sözlerini ekledi.
BAŞKAN: HER ŞEY YASAL
Eski TürkiyeMimarlar’ve Mühendisler Odaları Birliği Genel Başkam Oktay Ekinci, ruhsat izninin hukukdışı olduğunu belirtti. Başkan Erol Kaya iddiaları avukatı aracılığıyla yazılı yanıtladı. İddialarıreddeden Kaya, binanın kardeşi adına ruhsatlı olduğunu öne sürdü. Bina için İSKİ’ den 1 Mart 2000’de onayalındığını ve ruhsat verildiğini ileri süren Kaya, Pendik Belediye Başkanlığınca verilen S Temmuz 2000 ruhsatta da yol seviyesi altındaki kat sayısının 1, yol seviyesi üstündeki kat sayısının da 2 olmak üzere toplam 3 kat olarak onaylandığım iddia etti. Salim YAVAŞOGLU i MERKEZ

Sabah Gazetesi
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2004 Pazartesi 13:58:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?