20
Mayıs
2024
Pazertesi
PENDİK - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Bu araçtan sağ çıktılar

Aynı aileden 8 kişinin bulunduğu minibüs kamyonla kafa kafaya çarpıştı. Can pazarının yaşandığı kazada araçta sıkışan 2 kadın itfiaye ekipleri tarafından sıkıştığı yerden kurtarıldı.

8 kişinin yaralandığı kazada hafif yaralanan Emrah Yazıcı, ağır yaralı olarak kurtarılan annesi Saadet Yazıcı'nın elini öperek moral vermeye çalıştı.

Edinilen bilgiye göre kaza saat 16.30 sıralarında Pendik Paşaköy Sapağı Şile Yolu Emirli köyü mevkiinde meydana geldi. Gebze'den Çekmeköy'deki akrabalarını ziyaret etmek için yola çıkan aynı aileden 8 kişinin bulunduğu Hasan Yazıcı idaresindeki 41 PE 085 plakalı minibüs Salih Buz'un kullandığı 41 UN 242 plakalı kamyonla kafa kafaya çarpıştı. Çarmanın etkisiyle ortalık bir anda savaş alanına dönerken, minibüs içinde aralarında çocuklarında bulunduğu yaralılar yola savruldu. Minibüsün ön tarafında bulunan sürücü Hasan Yazıcı, eşi Saadet yazıcı ve Havva Yazıcı araç içinde sıkıştı. Kazayı gören vatandaşlar yaralıların yardımına koşarken itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi. Bir süre sonra olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralıların bir kısmını alarak hastaneye götürdü.

CAN PAZARI YAŞANDI

Kazada minibüsün arka tarafında bulunanlar kazayı hafif şekilde atlatırken ön tarafta bulunanlar araç içinde sıkıştı. Olay yerinde gelen itfaiye ekipleri sürücü Hasan Yazıcı'yı sıkıştığı yerden kısa sürede kurtarırken eşi Saadet Yazıcı ve yanında oturan Havva Yazıcı acılar içinde kurtarılmayı bekledi. Önce Havva Yazıcı sıkıştığı yerden kurtarılarak ambulansa konuldu. Ayakları sıkışan Saadet Yazıcı'yı kurtarmak kolay olmadı. İtfiaye ve sağlık ekipleri yaralı kadını kurtarmak için seferber oldu. Yaklaşık yarım saat süren çalışmlar sonucunda yaralı kadın sıkışıtığı yerden kurtarıldı. Sedyeye konulan kadın minibüsün arka tarafına konularak ambulansın gelmesi beklendi.

ANNESİNİN ELİNİ ÖPEREK MORAL VERDİ

Kazada hafif yaralanan Emrah Yazıcı bir taraftan annesinin kurtarılmasını beklerken bir taraftanda cep telefonuyla yakınlarına kaza yaptıklarını haber verdi. Ağır yaralı olarak kurtarılan annesinin yanından bir an olsun ayrılmayan Emrah Yazıcı "Kurban olurum ben sana iyi olacaksın" diyerek elini öpüp moral vermeye çalıştı. Ağır yaralanan kadın olay yerine gelen ambulansla Kartal Eğitim Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Kaza sırasında minibüsün arka tarafında olduğunu söyleyen Emrah Yazıcı "Gebze tarafından geliyorduk, hatırladığım bir anda kamyonun kafasını gördüm , çarptı çarpmadan sonra böyle oldu." dedi.

Kazada yaralanan 3'ü ağır 8 kişi Kartal Eğitim ve Araştırma hastanesi tedavi altına alındı. Sıkıştığı yerden itfaiye tarafından kurtarılarak hastaneye kaldırılan Saadet Yazıcı'nın yoğun bakımda olduğu ve hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Kazaya karışan kamyon sürücüsü Salih Buz kazayı yara almadan atlatırken Jandarma tarafından gözaltına alındı. Yaralıların hastaneye kaldırılmasından sonra kısmen kapanan yol tekrar trafiğe açıldı.


 

...
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2011 Pazar 12:38:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?