28
Mayıs
2024
Salı
PENDİK - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Daire kuraları çekildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin TOKİ işbirliğiyle orta gelir gurubu vatandaşlar için Pendik'te inşa ettirdiği konutlar, Başkan Kadir Topbaş'ın da katıldığı kura çekim töreniyle sahiplerini buldu.
Başkan Kadir Topbaş'ın "İstanbul'da herkes ev sahibi olacak" talimatıyla büyük bir konut hamlesi başlatan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm ve rehabilitasyon projeleri çerçevesinde gecekondulaşmayı ve çarpık kentleşmeyi tamamen ortadan kaldırmak amacıyla, toplu konut üretimleri gerçekleştiriyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi - TOKİ işbirliğiyle orta gelir gurubu vatandaşlar için Pendik'te inşa edilen konutlar için kura çekilişi Başkan Kadir Topbaş'ın katılımıyla Feshane Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. İstanbullular'ın çok yoğun bir ilgi gösterdiği çekilişte, TOKİ İstanbul Birimi Başkanı Yusuf Aluç, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ayşenur Süberk Özturanlı da hazır bulundu.
Pendik konutları için kura çekilişi öncesinde Feshane Kültür Merkezi'ni dolduran umutlu kalabalığa hitap eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Bütün hayalimiz Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı alt ve orta gelir gurubu İstanbulluların ucuz ve güvenli konut hayalini gerçekleştirmek. İstanbul'da TOKİ ile işbirliği içersinde 40 bin konut inşa ediyoruz. KİPTAŞ marifetiyle de bu yıl 25 bin konutun temelini atacağız. Amacımız bütün İstanbulluları ev sahibi yapmak, bunun için seferber olduk" diye konuştu.
TOKİ ve KİPTAŞ'ın konut kampanyalarının bundan sonra da yoğun şekilde devam edeceğinin müjdesini veren Başkan Topbaş, "İnşallah bu kampanyaların devamını getireceğiz. İnşallah hepinizi ev sahibi yapacağız. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun" dedi.
Törende konuşmaların ardından noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekimine geçildi ve ilk kuraları Başkan Kadir Topbaş çekti. Çekilişte ev sahibi olmaya hak kazanan Selahattin Çelik, büyük bir heyecanla ve Başkan Topbaş'ın "Hayırlı Olsun" dilekleriyle kürsüye geldi. Çelik, "Çok mutluyum sizden ve Başbakanımız'dan Allah razı olsun. İnşallah Allah herkese nasip eder. İlk defa müracaat ettim. Çıkacağını umut ediyordum, çocuğum için istiyordum. Oldu, çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. Çekilişte ev sahibi olan Hacer Kara isimli vatandaş da kürsüye çıkarak Topbaş tarafından tebrik edildi. Kara, "Umudum yoktu bu kadar sayı içersinde. Hepinize teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Ev sahibi olan bir diğer isim Ayşe Özgirişken ile kızı Nurgül de sevinçlerini Başkan Topbaş ile paylaştılar. Sahnede heyecandan güçlükle konuşabilen Anne Eyşe Özgirişken "Çoku mutluyum ve çok şanslıyım. Çok iyi bir eşim ve ailem var. Çok güzel çocuklarım var. Şimdi ev sahibi de olduk. Allah olmayanlara da nasip etsin" şeklinde konuştu. 8 yaşındaki küçük Nurgül de sevincini Başkan Topbaş'a sarılarak gösterdi. Safiye Angın isimli vatandaş da Topbaş'a sarılarak sevinç gözyaşları döktü. Angın, Sultanbeyli'de 200 YTLye kirada oturduğunu söyledi. Çekilişe katılan vatandaşlara İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından öğlen yemeği de ikram edildi. Çekiliş sonrasında ise, vatandaşlar evlerine servislerle gönderildi.
Pendik'te orta gelir gurubu için 2+1 ve 3+1 nitelikli 544 konut inşa ediliyor. Konutların 192 adedi 2+1 nitelikli brüt 94.91 metrekare, 352 adedi de 3+1 nitelikli 132.17 metrekare. 2+1 konutların şerefiyesiz bedeli 47 bin YTL, 3+1 konutların şerefiyesiz bedeli 67 bin YTL. 2+1 konutlar için 3 bin 446, 3+1 konutlar için 6 bin 397 kişi müracaat etti. Satış sırasında şerefiyeli satış bedellerinin yüzde 10, 15 veya 25'i peşinat olarak tahsil edilecek. Borç bakiyesi ise yüzde 10 peşinatlı seçenekte 96 ay, yüzde 15 peşinatlı seçenekte 108 ay ve yüzde 25 peşinatlı seçenekte 120 ay vade ile ödenecek. Konutlar 14 ayda tamamlanacak.
.
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2006 Pazartesi 23:01:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?