18
Mayıs
2024
Cumartesi
PENDİK - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Dentistanbul'dan yeni yatırım

Türkiye'nin ilk özel diş hastanesi Dentistanbul, İstanbul'da yeni yatırımlara hazırlandığını açıkladı.

ABD’li bir yatırım ortaklığı olan Global Environment Fund (GEF) tarafından iki yıl önce satın alınan Türkiye’nin ilk özel diş hastanesi Dentistanbul, İstanbul’da yeni yatırımlara hazırlandığını açıkladı.

GEF tarafından yönetilen hastane, İstanbul’un Pendik-Kartal ve Bakırköy-Beylikdüzü gibi yoğun nüfus bölgelerinde yeni klinikler kurmayı hedefliyor.

Dentistanbul Genel Müdürü Bülent Kiymir, şimdiye kadar modernizasyon yatırımları ve yeni klinikler başta olmak üzere GEF’in Türkiye’de 11 milyon dolara yakın bir yatırım yaptığını belirterek, “2009 kuşkusuz kriz ikliminin hissedildiği bir yıl. Dolayısıyla 2009’un ikinci yarısından itibaren ve ağırlıkla da 2010 döneminde yeni diş hastaneleri ve poliklinikleri kurmayı planlıyoruz. Burada hedef öncelikle İstanbul olacak. Ancak diğer illerde de fırsatları gözlüyoruz” dedi.

“2008’DE TOPLAM 19 BİN YENİ HASTA KAZANDIK”

Bülent Kiymir, Türkiye’de özel hastanecilikte ilk uygulama olduklarını ve bu modelin giderek sağlık sektörünün yanı sıra hastalar tarafından da kabul gördüğünü belirterek, “Medikal Park Göztepe’de yer alan diş hastanemiz hariç 2008 yılında toplam 19 bin yeni hasta Dentistanbul’dan faydalandı. Toplam hasta ziyareti sayısı ise 85 binin üzerinde oldu. Hastaların birden fazla işlem yaptırdıkları dikkate alındığında 2008’de hastalarımızın tedavi süreçlerinde 120 binin üzerinde işlem gerçekleşti” dedi.

Dentistanbul Genel Müdürü Bülent Kiymir, son 6 aylık dönemde Medikal Park Göztepe dahil ayda 2 bin 500 civarında, günde ise ortalama 125’in üzerinde yeni hastaya baktıklarını ifade ederek, “Özel bir diş hastanesi ortamında bu önemli bir sayı. Diş hastalarının genelde birden fazla ziyareti olur. Hastalarımızın yaptığı toplam ziyaret sayısı kuşkusuz çok önemli. Ancak ilk kez gelen hasta sayısının günlük ve aylık bazda belirli bir düzeyi yakalamış olmasını, Dentistanbul’un ortaya koyduğu özel hastane modelinin başarısı açısından önemli görüyoruz” dedi.


 

..
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 16:12:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?