18
Mayıs
2024
Cumartesi
PENDİK - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Dilencilere 50 YTL para cezası

Pendik’te, çocuklarını istismar ederek dilenen iki kadına, belediye tarafından 50 YTL ceza kesildi.
Adnan Menderes Bulvarı’nda kucağındaki çocukları ile dilencilik yapan H.D. (28) ve A.E. (40), Pendik Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından fark edilince gözaltına alınarak belediye zabıtasına sevk edildi.

Zabıta yeni yürürlüğe giren ‘Kabahatler Yasası’na göre işlem uyguladığı her iki dilenciye 50 YTL tutarında para cezası kesti.

Kabahatler Yasası’nın yürürlüğe girmesiyle birlikte ilk defa böyle bir ceza uygulandığına dikkat çeken Pendik Zabıta Müdürü Köksal Ayabakan yaptığı açıklamada; yasanın kendilerine verdiği yetkiyi sonuna kadar kullanacaklarını ifade etti. Ayabakan şunları söyledi: “Söz konusu şahıslar, dilendikleri bölgede hem trafiği aksatıyor hem de halkın duygularını sömürerek haksız kazanç sağlıyorlardı. Yeni yürürlüğe giren Kabahatler Yasası bu konuda sorumlu kurumlara idari para cezası verme yetkisi tanıyor. Biz de bu yetkiyi kullanarak her iki şahsa para cezası kestik. Bu yöntemin dilenciliğin önlenmesi noktasında daha caydırıcı olacağını düşünüyoruz.” dedi.

Ayabakan, 5326 sayılı Kabahatler Yasası’na göre uygulanan bu tür para cezalarının ödenmemesi durumunda; 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkında Kanun hükümlerine göre icra yoluyla tahsil edildiğini sözlerine ekledi.

Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2005 Salı 00:39:03
Güncelleme :12 Temmuz 2005 Salı 12:20:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?