19
Mayıs
2024
Pazar
PENDİK - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Gaziler Çanakkale'de

Türkiye Muharip Gaziler Derneği İstanbul Anadolu Yakası Şubesi’nin gerçekleştirdiği Çanakkale gezisi’nde heyecanlı ve duygulu anlar yaşandı.

Pendik Belediye Başkanı Dr. Salih Kenan Şahin’in derneğe tahsis ettiği iki otobüsle gerçekleştirdiği anlamlı geziye Pendik Askerlik Şube Başkanı Per. Alb. İhsan Aydemir, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Pendik Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Altınparlar,2.Başkan Yüksel Uzuner, Genel Sekreter Nihat Aslantaş, Kıbrıs ve Gazileri ve şehit aileleri katıldı.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU
Çanakkale Milli Parklar Müdürlüğü Savaş alanı rehberi Leyla Karataş’ın öncülüğünde başlayan gezinin ilk durağı Seyit Onbaşı anıtı oldu. Tur rehberi Leyla Karataş’ın Seyit Onbaşı ile ilgili bilgilendirmesinden sonra Yahya Çavuş
Şehitliğini ve buradaki topçu tabyalarını ziyaret eden Gaziler ve şehit aileleri daha sonra düşman uçaklarının bomba yağdırarak binlerce kahraman askerimizi şehit ettikleri Sahra Hastanesi mevkiine gidildi. Burada ağır yaralı olarak tedavi edilme sırasını bekleyen askerlerimizin üzerine meynelmilen anlaşma kurullarını ihlal ederek bombalayan İngiliz Savaş uçaklarının saldırısı ile şehit edildikleri yerleri ve şehitliği ziyaret eden gaziler ve şehit aileleri duygularına hakim olamayıp göz yaşı döktüler. Daha sonra sayıca çok üstün düşman kuvvetlerine karşı kahramanca savaşarak tamamı şehit edilen 57. Alay şehitliğinde de aynı duygusallık yaşandı ve buradaki şehitlikte de gözyaşları adeta sel olup aktı.

ETKİLENMEMEK MÜMKÜN DEĞİL
Çanakkale Şehitler Anıtını ve buradaki sembolik kabristanları ziyaret edildi ve gezinin son durağı olan ünlü Conk Bayırına geçildi. Anafartalar Savaşının kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Tribünle düşman güçlerinin çıkarma yaptığı Morto koyunu izlediği ve bu arada kendisine isabet eden şarapnel parçasının göğsündeki saatini parçaladığı alanda tur rehberinin bilgilendirmesini heyecanla dinleyen gaziler ve şehit ailelerinin son durağı Savaş müzesi oldu. Burada Çanakkale savaşından arta kalan eski silahlar, top mermileri, askeri elbiseler ve savaş günlerine ait olan fotoğrafları dakikalarca ve dikkatlice izleyen Gaziler ve şehit aileleri günün anısını belgeleyen fotoğraflar çektirdi.

TEŞEKKÜR ETTİ
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Pendik Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Altınparlar, Gazilere ve şehit ailelerine olan katkılarından dolayı Pendik Belediye Başkanı Dr. Salih Kenan Şahin’e teşekkür etti ve Çanakkale gezisini şöyle yorumladı: “ Kahraman Türk Ordusu’nun yedi düvele karşı verdiği vatan topraklarını koruma mücadelesi elbette ki genç nesillere rehber olacak ve onların vatan sevgisini daha da perçinleyecektir. Türk ordusunun Çanakkale savaşlarında göstermiş olduğu cesaret, kahramanlık ve mücadele azmi nesillerden nesillere yansıyacak ve Çanakkale savaşları vatan topraklarını her ne şart’ta olursa olsun koruma kararlılığı verecektir. Vatan sağ olsun.

Bu arada Gazilerimize ve şehit ailelerine katkı sunan, bu anlamlı geziyi gerçekleştiren Pendik Belediye Başkanımız Dr. Sayın Salih Kenan Şimşek Beyefendi’ye şahsım, gaziler ve şehit aileleri adına teşekkür ediyorum” dedi.
Başkan Altınparlar, tur rehberi Leyla Karataş’a geziye refakatlerinden ve bilgilendirmelerinden dolayı bir teşekkür belgesi sundu. 24 saat süren Çanakkale Şehitliklerine ve savaş alanlarını ziyaret sonrası vatan ve toprak sevgisi dahada perçinleşti. Şehitlerimizin ruhları şad, mekânları cennet olsun.
 

FETHİ SATICI-kenthaber
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2009 Pazar 14:11:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
leyla karataş IP: 85.107.70.xxx Tarih : 9.11.2009 18:54:21

şimdi okudum yazıyı.birden o gün gözümde canlandı.gözlerim dolduuu.gerçekten güzel insanlarla geçirilmiş güzel bir gündüü.