2
Haziran
2024
Pazar
PENDİK - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Geriye düğün görüntüleri kaldı

ÖMERLİ BARAJI'NDA ÖLEN 4 KİŞİDEN GERİYE DÜĞÜN GÖRÜNTÜLERİ KALDI

Pendik Ömerli Barajı'nda dün boğularak ölen 4 kişiden geriye düğünde çekilen bu görüntüler kaldı.

Pendik Ömerli Barajı kenarında ailesiyle piknik yaparken serinlemek için baraj gölüne giren 14 yaşındaki Fatma Kılıç'ın suda çırpındığını gören amca İsmail Kılıç (24) ve 8 aylık hamile yengesi Suzan Kılıç (22) ile yeğeni Yasin Kılıç (13) küçük kızı kurtarmak için suya atlamış, ancak 4 kişi boğularak ölmüştü. Ölen 4 kişiden geriye, İsmail Kılıç'ın ağabeyi Harun Kılıç ile Suzan Kılıç'ın düğününde çekilen bu görüntüler kaldı. Suzan Kılıç'ın 1 yaşındaki bir çocuğu daha olduğu ve önümüzdeki hafta ikinci

çocuğunu dünyaya getireceği öğrenildi.

Yaşanan olayı anlatan İsmail Kılıç'ın amcasının oğlu Memduh Kılıç, telefonla olayı haber aldıktan sonra baraj gölüne gittiğini belirterek, boğulan 4 kişiyi kurtarmak için baraja girmek istediğini, ancak jandarmanın izin vermediğini söyledi. Çok ısrar edince dalgıçla birlikte baraja girdiğini anlatan Memduh Kılıç, "Yaklaşık 1 saat boyunca dalgıç su da gezdi ancak bulamadı. Ben biraz daha zorladım ve ilk olarak gelinimiz Suzan'ı suyun dibinde buldum. Onu su yüzüne çıkardım. Zaten 4'ü el ele tutuşmuş halde suyun dibindelerdi. Daha sonra hepsini sırasıyla çıkardım" dedi.

Olayın nasıl yaşandığını da anlatan Kılıç, "Fatma serinlemek için elbiseleri ve ayakkabılarıyla suya girmiş. Gölde sanırım ayağı kayıyor. Tutunamadığı için çırpınıyor. Daha sonra babası ve amcası onu kurtarmaya çalışıyorlar. Kurtarmaya gelenler kayarak suya düşüyorlar" diye konuştu.

4 kişiyi suyun altında el ele tutuşmuş şekilde bulduğunu belirten Memduh Kılıç, "Yetkililerden sadece jandarma olay yerindeydi. Jandarmanın da dalma gibi bir durumu yok. Herhangi bir dalgıç veya itfaiye yoktu. Olay yerine gelen dalgıçta biz olay yerine gittikten yaklaşık 1 saat sonra olay yerine geldi. O da özel bir dalgıçtı" dedi.

Kılıç, olayda ölen Suzan Kılıç'ın 1 yaşında bir çocuğu olduğunu da ifade ederek, "Bu olay olmasaydı ikinci çocuğunu bir hafta sonra doğuracaktı. Bu insanlar belki 3-5 senede bir böyle bir imkan sağlayarak buraya gittiler ve maalesef böyle bir faciayla sonuçlandı" şeklinde konuştu.

Cenazelerin ikindi namazının ardından toprağa verileceği öğrenildi.

ÖMERLİ BARAJI'NDA ÖLEN 4 KİŞİDEN GERİYE DÜĞÜN GÖRÜNTÜLERİ KALDI
ÖMERLİ BARAJI'NDA ÖLEN 4 KİŞİDEN GERİYE DÜĞÜN GÖRÜNTÜLERİ KALDI
ÖMERLİ BARAJI'NDA ÖLEN 4 KİŞİDEN GERİYE DÜĞÜN GÖRÜNTÜLERİ KALDI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2011 Pazartesi 15:20:03
Güncelleme :25 Temmuz 2011 Pazartesi 16:46:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?