19
Mayıs
2024
Pazar
PENDİK - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Kaçak Villa iddiasıyla suçlanan Pendik Belediye Başkanı iddiaları yalanladı

Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya'nın Ömerli Baraj havzası içerisinde yer alan ilgili haberler hakkında yazılı açıklama yaptı. Basın merkezi aracılğı ile haber merkezlerine gönderilen açıklamada, İlgili haberlerin "başlıkları, objektif habercilik ilkelerinden uzak olup, kişilik haklarımı zedeleyici, istihza yüklü ve tahkir edici, sübjektif mahiyettedir"  iddiasında bulundu. Başkanın gönderdiği yazılı açıklam şöyle:

"a- Söz konusu bina, İmar Mevzuatına uygun ve ruhsatlı olarak yapılmıştır.
Söz konusu yapının ruhsatı, İmar Kanunu’nun 7. maddesinin e bendine göre “Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği’ne ve İSKİ’nin 22.05 1998 tarihli İçme Suyu Havzaları Koruma Yönetmeliği’nin 8. madde (f) bendine göre düzenlenmiştir.” Bu konuda İSKİ’nin 01.03.2000 tarihli görüşü alınmıştır. Dolayısıyla kaçak bina iddiası doğruyu yansıtmamaktadır.
b- Haberlerde geçen özel yol yapıldığı iddiası doğruluk taşımamaktadır. Bahse konu yol, hava fotoğraflarından da görülebileceği üzere 30 – 40 yıldır var olan bir yoldur.

Pendik Belediyesi, mücavir alanımız içinde ve dışında yer alan 5 köyümüzün (Emirli, Kurna, Kurtdoğmuş, Göçbeyli, Ballıca) yollarının bakım ve onarım (asfaltlama) çalışmalarını düzenli olarak her yıl yapmaktadır "

kenthaber
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2004 Cuma 11:02:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?