22
Mayıs
2024
Çarşamba
PENDİK - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Kereste deposunda şüpheli yangın

Pendik’te, yaklaşık 2 bin metrekarelik bir alana kurulu kereste deposunda çıkan yangın güçlükle söndürüldü. Depo görevlisi, gündüz tartıştığı bir kişinin kendisini tehdit ettiğini belirterek, deponun yakılmış olabileceğini ima etti.

Alınan bilgilere göre, Aydos Caddesi üzerinde bulunan Polat Kerestecilik’e ait depoda, saat 02.00 sıralarında yangın çıktı. Depo görevlisinin kaldığı bölümde başlayan yangın kısa sürede büyüdü. Görevli Yücel Astürk, vatandaşlar tarafından uyandırılarak dışarı çıkartıldı.

Yangına, Pendik, Kartal, Maltepe ve Ümraniye İtfaiyesi ekipleri müdahale etti. Geniş bir alana yayılan alevler, saatler süren çalışma sonucunda kontrol altına alınabildi. Yangında şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.

Vatandaşların ikazı ile yangından sağ kurtulan depo görevlisi Yücel Astürk, "Ben uyuyordum. Çevredekilerin bağırması ile uyandım ve yangını gördüm. Gündüz birisi ile tartışmıştım. Seninle görüşeceğiz demişti. Ama görmedim, kimsenin günahını da almak istemem" diyerek, yangının kundaklama neticesi çıkmış olabileceğini ima etti.

Yangın saatler süren çalışma ile söndürülürken, depodaki kerestelerin büyük bölümü yanarak kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2005 Cumartesi 11:49:41
Güncelleme :23 Mayıs 2005 Pazartesi 13:54:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?