19
Mayıs
2024
Pazar
PENDİK - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Pendik'te çete operasyonu

Pendik'te ses sanatçısı bir kişiyi kaçırarak, ailesinden 105 bin euro para istedikleri öne sürülen 8 kişi yakalandı. Şahıslar, alınan ifadelerinin ardından, Pendik Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi.
Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, piknik yapmak için gittiği Pendik Gözdağı Tepesi'nde, ses sanatçısı Cengiz Çelik'i kaçırarak, ailesinden 105 bin euro istedikleri öne sürülen 8 kişi, Pendik'te bir eve yapılan operasyonda yakalandı. Operasyon kapsamında Kerem Uğurlu, Bekir Uğurlu, Adem Uğurlu, Hasan Yıldırım, Sinan Yıldırım, Mustafa Yıldırım, İlhan Özdemir ve İsmail Koçak gözaltına alınırken, ses sanatçısı Cengiz Çelik de kurtarıldı.
Şahısların üstlerinde ve evlerinde yapılan aramalarda, 2'si kuru sıkı, 1'i ruhsatsız 3 tabanca, 3 av tüfeği, 220 adet tabanca fişeği ve bir miktar esrar yapımında kullanılan Hint kenevir tohumu ele geçirilirken, olayda kullanıldığı tespit edilen 3 adet otomobile de el konuldu.
Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan şahısların, sanatçı Cengiz Çelik'ten alacakları olan parayı alamadıklarını, faizli borcunun 105 bin euro olduğunu, bu nedenle de kaçırarak ailesinden parayı tahsil etmek istediklerini söyledikleri öğrenildi.
Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan 8 kişi, Pendik Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi.
İSTANBUL - İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2004 Pazartesi 14:38:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?