19
Mayıs
2024
Pazar
PENDİK - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Pendik'te gecekondu yıkımında çatışma

Pendik’te, gecekondularının yıkılmasına tepki gösteren vatandaşlar, polise taşlarla saldırdı. Polisin de, ara sokaklardan taş atan gruba gaz bombası ve su sıkarak karşılık vermesi üzerine bölgede çatışma yaşandı.

Yıkım ekipleri, sabahın erken saatlerinden itibaren Pendik Ertuğrul Gazi Mahallesi’ne geldi. İzinsiz yapılan gecekonduların yıkımı, güvenlik önlemleri altında başlarken, vatandaşların duruma tepki göstermesi üzerine zaman zaman gerginlik yaşandı. Bunun üzerine olay yerine çok sayıda Çevik Kuvvet ekibi çağırıldı. Yıkım sürerken, vatandaşların tepkisi daha da arttı. Öfkeli vatandaşlar, yıkım ekipleri ve güvenlik güçlerine taş atarak tepkilerini dile getirdi.

Takviye Çevik Kuvvet ekipleriyle birlikte, polis panzerleri de yıkım bölgesine geldi. Tepkilerine rağmen yıkımın devam etmesine sinirlenen öfkeli vatandaşlar, gruplar halinde ara sokaklarda saklanarak, güvenlik güçlerine taş atmayı sürdürdü. Bunun üzerine güvenlik güçleri grubun üzerine gaz bombası attı. Polis panzeri de vatandaşların üzerine su sıkarak dağıtmaya çalıştı. Atılan gaz bombalarından, en fazla bölgede görev yapan gazeteciler etkilendi.

Yıkım çalışmaları, grup ve polis arasındaki çatışmaya rağmen sürüyor.

İha
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2004 Çarşamba 11:51:58
Güncelleme :27 Ekim 2004 Çarşamba 12:47:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?