19
Mayıs
2024
Pazar
PENDİK - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Pendik’te yıkım gerginliği bitti

Gecekondu sakinlarınin oluşturduğu büyük bir kalabalık sabah saatlerinde belediye başkanlığına yürüdü. Polisin kalabalığın yolunu kesmesi üzerine yürüyüşçüler arasından seçilen bir grup Belediye Başkanlığı’na giderek Başkan Erol Kaya ile görüştü.

2 saat süren görüşmenin ardından Başkan Kaya anlaşma sağlandığını açıkladı.
Pendik Belediye Başkanı, AKP ve CHP temsilcileri ile mahalle muhtarı ve sakinlerden oluşturulacak bir komisyonun çalışmalara başlayacağını söyledi.

Yeni yıkım yapılmayacağı sözünü alan mahalle sakinleri barikatları kaldırmaya başladı. Ancak bölgede güvenlik önlemleri sürüyor...

Pendik Ertuğrul Gazi Mahallesi’nde ilköğretim okulu için ayrılan araziye yapılan kaçak konutlar dün yıkılmıştı. Hazine arazisi üzerine yapılan kaçak konutların yıkımını engellemek amacıyla barikat kuran gecekondu sahipleri ile barikatı kaldıran ve yıkımın gerçekleşmesini sağlamaya çalışan polis ekipleri arasında çatışma çıkmıştı. Yıkım işleminin tamamlanmasının ve polislerin bölgeden çekilmesi ardından evleri yıkılan aileler yeniden inşa faaliyetine başlamıştı.

Bölgedeki bazı kişiler sabah, “yeni yıkım yapılacağı” gerekçesiyle yollara barikat kurmuş ve bunları kaldırmak isteyen polis panzerlerini taşlamıştı.

kenthaber-ajanslar-istanbul
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2004 Cuma 14:47:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?