19
Mayıs
2024
Pazar
PENDİK - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

'Spor ve sporcu ilçesi' sözü

AK Parti Pendik Belediye başkan adayı Dr. Salih Kenan Şahin, seçilmesi halinde olimpiyatlara sporcu yetiştirmek için ilçeye her türlü yatırımın yapılacağı sözünü verdi.

Pendik'i İstanbul'un en çok sporcu yetişen ilçesi haline getirmek için çalışacağını belirten Şahin, "Pendik'te iki saatliğine açılan spor salonları değil, 24 saat çalışan spor salonları sistemine geçeceğiz. Ayrıca şehirde mümkün olan her alanda koşu parkurları oluşturacağız." dedi.

Şahin, "Bugün toplumun sağlığının sık sık bozulması, insanların ilaçlarla ayakta durabilecek noktaya gelmesi, aslında spor ya da egzersiz yapılmaması yüzünden." şeklinde konuştu. Kendisi bir hekim olan Şahin'e göre, modern toplumun hastalığı depresyonu, ortadan kaldıracak en önemli aktivite de spor. Sağlıklı bir toplum ve sağlıklı bir Pendik için belediyeye önemli görevler düştüğüne inanan AK Partili aday Şahin, sporun insanın sağlığını korumasının yanı sıra insana irade ve disiplin de kazandırdığını belirtiyor: "Spora teşvik edilen gençler, kötü alışkanlıklardan da uzaklaşır. Biz gençlerimizin belirli bir disiplin içerisinde yaşamalarını ve o yaşlarda görülen sıra dışı arayışlarını sporla karşılamalarını istiyoruz. Gençlerin yanı sıra 7'den 70'e herkesin spora önem vermesi gerekiyor."

 

Zaman
Yayın Tarihi : 6 Mart 2009 Cuma 18:16:39
Güncelleme :6 Mart 2009 Cuma 18:46:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?