23
Mayıs
2024
Perşembe
PENDİK - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

Stratejik Plan görücüye çıktı

Pendik Belediyesi, ilçenin 2006-2010 yıllarını kapsayan stratejik planını hazırladı. Planın içeriği Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde yapılan geniş tabanlı bir toplantıda değerlendirildi. Kamu kurum kuruluşları temsilcilerin, dernekler ve STK’ların iştirak ettiği toplantıda katılımcılar Pendik’in geleceğine ilişkin öngörülerini ve beklentilerini de ifade etme fırsatını buldular.

Pendik Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Kaymakam M.Haluk Saygı, İstanbul AK Parti Milletvekilleri İrfan Gündüz, Recep Koral, Anakent Belediyesi Genel Sekreteri Muammer Erol, Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Korel Göymen ile çok sayıda davetli katıldı. Kitap haline dönüştürülerek salondaki davetlilere dağıtılan Pendik Belediyesi 2005-2010 plan taslağı Başkan Erol Kaya’nın yaptığı sunumla tanıtıldı.
Başkan Erol Kaya yeni yasa ile belediyecilikte bir devrim yaşandığına dikkat çekerek, stratejik planlama ile şehirlerin ortak bir akıl ile yönetilme dönemine girildiğinin altını çizdi.Başkan Kaya şunları söyledi. “Ortak akıl ile bu şehri yöneteceğimiz bir döneme girdik. Kentte seçimle iş başına gelenlerin seçildikten sonraki 5 yıllık dönemde neler yapacaklarını o kentte yaşayanlarla birlikte yani ortak bir akılla planlayacaklarını bu planların tutmaması halinde bedelini ödeyecekleri bir döneme girilmiştir.”

Başkan Kaya, Pendik’in rutin gelişiminin ötesine geçebilmesi için vizyon projelere ihtiyacı olduğunu söylediği konuşmasında ilçenin gerek kendi iç potansiyeli gerekse hinterlandı incelendiği taktirde İstanbul’un batı yakasının merkezi olarak sayılabilecek olan Yeşilköy ve civarındaki gelişmelerin Pendik’te de yaşanılmasının kaçınılmaz olduğunun ifade etti. Başkan Kaya, “Bu gelişmelerin sağlıklı ve kontrollü olabilmesi için kentin vizyonuna uygun projeler gerçekleştirilmelidir.” dedi. Pendik Belediyesi’nin Pendik’in kentsel gelişimini ve Pendik halkının yaşam kalitesinin arttırabilmek için 5 yıllık çalışmasını da planladığını kaydetti.

Başkan bu çalışmanın hem Pendik Belediyesi’nin iç bünyesinden kaynaklanan hem de belediyeyi doğrudan ilgilendiren ya da dolaylı olarak etkileyen çevre şartlarının dikkate alınarak hazırlandığını söyledi.

Toplantıya katılan her iki milletvekili de yaptıkları selamlama konuşmasında Pendik Belediyesi’nin araştıran, çalışan ve üreten bir konumda olduğunu stratejik planlama konusunda diğer belediyelere örnek olduğunu kaydederken, Pendik Kaymakamı Haluk Saygı ise “Pendik Belediyesi ülkemizde bu tür çalışmalar noktasında öncü çalışmalar yapmaktadır.”dedi.

Prof. Dr. Korel Göymen ise bazı belediyelerin stratejik plan adı altında bazı üniversitelere kitaplar hazırlattıklarını bunun yanlış olduğunu vurguladığı konuşmasında “Burada hazırlanan taslak tamamen belediye çalışanlarının emeği sonucu ortaya konmuştur.” diye konuştu.

Bu manada Pendik Belediyesi’nin doğru bir iş yaptığını savunan Göymen, “Pendik Belediyesi bu işi biz üniversiteleri çağırıp yaptırmadı. Falanca yerin planını yapıp bize de getirin yapmadı. Kendileri de işin içerisine girip elinizdeki taslağı diğer Pendiklilerin paydaş katkılarıyla hazırladılar. Sürekliliği sağlama açısından bu konu son derece hayati. Diğer belediyeler bu konuda Pendik Belediyesi’nin yaptığı gibi yapmazsa doğru yol uygulanmamış olur.”şeklinde konuştu. Pendiklilerin katılım ve yönlendirmesi olmadan bir plan hazırlanabileceğini ama bunun Pendik’in planı değil belediyenin planı olacağını da hatırlatan Göymen, tüm Pendiklileri bu planda yer almaya davet etti.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2005 Çarşamba 16:19:31
Güncelleme :3 Kasım 2005 Perşembe 11:18:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?